La Plataforma de Funcionaris es queixa de la manca de comunicació del Govern

funcionarisLa Plataforma de Funcionaris ha manifestat, aquest dimarts, el malestar dels funcionaris pel fet que no s’hagi emès cap comunicació des del 14 de setembre del 2012 en relació a la modificació dels compromisos de jubilació. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma, Joan Torra, el Govern s’havia compromès a comunicar periòdicament a tot el personal l’evolució del projecte, ‘amb independència que ho facin els diferents sindicats’, però assegura que no ha estat així. Segons Torra això vol dir que no han estat informats la totalitat dels funcionaris, ja que n’hi ha que no estan afiliats als sindicats, i per això ha volgut expressar el ‘descontent’ dels treballadors de l’Administració.

D’altra banda, Torra ha criticat que en les reunions mantingudes amb el Govern no s’han resolt algunes de les qüestions proposades, i ha explicat que en l’última trobada se’ls va presentar una acta on deia ‘que s’havia arribat al consens en sis punts’. Així, els sindicats van negar-se a signar-la perquè consideren que no és cert i van demanar que se’ls torni a presentar l’acta amb això rectificat, cosa que Torra critica que encara no han rebut.

El problema principal, però, segons Torra, és que el Govern no hagi complert amb el seu compromís de comunicar els avenços a tots els funcionaris. Assegura que la darrera comunicació de l’Executiu va tenir lloc el dia 14 de setembre del 2012, a través d’una carta del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en què a més de la documentació sobre la presentació feta als sindicats amb l’actual model i les bases de negociació, es comprometien a informar regularment els treballadors. Des d’aleshores, Torra assegura que no s’ha informat de les novetats.

Pel que fa al projecte de llei, està previst, tal com ha confirmat l’Executiu, que el proper dilluns 27 de gener s’entregarà a la comissió consultiva. En aquest sentit, Torra ha recordat que el que digui la comissió no és vinculant, tot i que l’informe és preceptiu i s’ha de tenir abans d’entrar el text a tràmit parlamentari. No obstant, des del Govern s’ha manifestat la voluntat d’avançar ràpid en els tràmits pendents, però s’ha assegurat que encara hi pot haver canvis al document amb les aportacions de la comissió, i que per això dubten que aquest es pugui aprovar dimecres 29 al Consell de Ministres.