La Plataforma de Funcionaris ja no negociarà més de manera conjunta, segons ha informat el seu portaveu, Joan Torra. La reunió mantinguda aquest dijous entre els funcionaris i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, per negociar els complements de jubilació ha estat el detonant de la separació. Segons ha indicat Joan Torra, l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració General (Apaag) defensa uns interessos diferents i han demanat que se’ls enviï la informació a part, i per això tots els sindicats han decidit treballar cada un pel seu compte. Així, els sindicats dels cossos uniformats s’han reunit posteriorment i han acordat fer una agrupació per defensar les seves especificitats.

La reunió entre els representants del funcionaris i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el secretari d’Estat de la Funció Pública, Joan Blasi, ha estat una primera trobada per iniciar les negociacions de les jubilacions. En aquesta s’ha estudiat el document presentat pels funcionaris de manera consensuada i s’ha establert el calendari de reunions per als propers mesos i la metodologia de treball.

En el document que els funcionaris han tramès al Govern, han demanat que el nou model de prestació reconegui els drets meritats fins a la data d’entrada en vigor, i que es tinguin en compte les particularitats de cada cos. A més, demanen que es pugui negociar el percentatge d’aportació de cada treballador i que opcionalment es puguin fer aportacions extraordinàries, i que el Govern es comprometi a aportar un percentatge igual per a tothom i de com a mínim del 2%. També reclamen que es pugui negociar en el moment de la jubilació la manera de percebre els diners, que en el cas de deixar de treballar abans de la data de jubilació el treballador tingui dret a percebre les aportacions fetes, que en cas de defunció la família pugui percebre la part meritada i, per últim, que el Govern sigui el garant del pla de jubilació, encara que la gestió s’externalitzi.

Pel que fa al calendari, el ministre ha proposat dues reunions setmanals, però els funcionaris han considerat que és un calendari massa ajustat ja que han d’informar els afiliats després de cada reunió, i han demanat que sigui un procediment una mica més lent. Així, la propera reunió ha quedat pautada per al 6 de maig.

La reunió d’aquest dijous, però, ha estat marcada per una divisió entre els representants dels funcionaris. Segons ha informat el portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, han decidit que cada sindicat vagi per la seva banda.

El punt de discòrdia ha estat que l’Apaag ha demanat al ministre que els trameti els correus directament, en lloc de fer-ho a través de la Plataforma de Funcionaris. En vista d’això, els altres sindicats han decidit donar també les seves adreces particulars.

Segons el portaveu de la Plataforma de Funcionaris, l’actitud de l’Apaag ha portat a que tots els sindicats decideixin treballar pel seu compte. En una reunió posterior, els sindicats dels cossos uniformats han decidit crear una agrupació que defensi les seves característiques específiques, que és el que pensen que no vol defensar l’Apaag.

Per la seva banda, però, el president de l’Apaag, Albert Verdú, ha indicat que el fet d’haver demanat que se’ls enviïn directament els correus és només per una qüestió de gestió. Ha dit que en cap cas han volgut una dissolució de la plataforma, i que de fet, confien més en una negociació en conjunt. A més, Albert Verdú ha afirmat que entenen els drets dels cossos especials i els donen suport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada