La Plataforma de Funcionaris demana al Superior anul·lar l’aute de les retallades

La Plataforma de Funcionaris ha presentat, aquest dijous, un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior i un incident de nul·litat davant el batlle que va dictar l’aute del 30 d’abril. El recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior manté els arguments que ja van exposar els funcionaris en referència a la vulneració de la llibertat sindical que consideren que es va cometre en l’elaboració de la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Pel que fa a l’incident de nul·litat davant el batlle, però, exposa arguments nous i demana que s’anul·li l’aute perquè no es van practicar les proves exigides en el recurs, perquè no es van traslladar els escrits referents al recurs i perquè no es va entrar al fons de la qüestió. És per tot això que l’advocat Manuel Pujadas assegura que s’ha vulnerat el dret fonamental a la jurisdicció i que per tant o la batlle rectifica o s’hauria de portar el cas al Tribunal Constitucional.

El recurs presentat per la Plataforma de Funcionaris demandant la vulneració del seu dret a la llibertat sindical en referència a la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal va quedar resolt amb l’aute dictat el 30 d’abril que donava la raó al Govern. En l’aute s’especificava, igual que al·legaven també el Govern, el Consell General i el Ministeri Fiscal, que el procediment no era l’adequat.

Arrel d’aquest aute, la Plataforma de Funcionaris ha engegat dos nous procediments. D’una banda, s’ha presentat un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior, on s’exposen els mateixos arguments que en el recurs anterior i s’especifica clarament que el que es demana no és la nul·litat de la Llei de les retallades, sinó que es demanda la vulneració del dret a la llibertat sindical que es considera incomplert per no haver convocat la comissió consultiva pertinent per a la negociació de la Llei.

D’altra banda, però, s’ha presentat, també aquest dijous, un incident de nul·litat davant el Batlle perquè es considera que s’ha vulnerat el dret a la jurisdicció. L’advocat Manuel Pujadas indica que hi ha hagut tres punts de vulneració, que són la manca de transmissió dels documents escrits, el fet que no s’hagi entrat en el fons de la qüestió, i que no s’hagin practicat les proves exigides durant el procediment. Pujadas assegura que en el recurs es proposaven sis proves a realitzar, i que el Govern en va proposar una més, però que el batlle no en va fer ni una.

Tot i que en l’aute el batlle al·lega que el procediment no és l’adequat i per això no entra en el fons de la qüestió i no fa les proves pertinents, l’advocat diu que segons la seva interpretació aquestes proves s’han de fer obligatòriament. A més, considera que no és cert que el procediment no és el correcte, ja que no ho seria si es demanés la nul·litat de la Llei, però el que fa el recurs és demandar la vulneració dels drets sindicals, i això podria esdevenir en l’anul·lació de la Llei, però com que no és la demanda concreta, considera que el procediment és l’adequat.

Des de la Plataforma de Funcionaris es confia que arrel d’aquest incident de nul·litat el batlle rectifiqui i faci les proves pertinents i el procediment que ells consideren correcte. En cas que no sigui així, s’haurà de portar el cas al Tribunal Constitucional, i aquest procés serà paral·lel al que es desenvoluparà al Tribunal Superior pel recurs que demanda la llibertat sindical.

 

TOTES LES NOTÍCIES