La Plataforma d’afectats pels pisos de l’Horta del Valira comptarà per a la mobilització del pròxim diumenge, 19 de maig, amb el suport d’una representació pirinenca de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. El grup veurà així reforçada la seva petició que se’ls retorni les fiances que van dipositar per a la compra d’un habitatge en aquesta zona de nou creixement de la Seu.

La manifestació, a la qual està convidat tothom, està previst que comenci a les 12 del migdia a la rotonda de la intersecció amb la N-145 i la N-260. Els organitzadors tenen previst recórrer l’avinguda de les Valls d’Andorra, l’avinguda de Pau Claris i el passeig de Joan Brudieu.

Els adjudicataris d’un dels blocs de pisos de l’Horta del Valira demanen la possibilitat de “desvincular-se” dels habitatges tenint en compte els compromisos de la promotora, que asseguren que així ho permetien, i la dificultat d’accés a una hipoteca.

Els compradors se senten “enganyats i coaccionats” perquè el termini d’entrega dels habitatges finalitza el 31 de maig, data en què es veuran obligats a firmar o renunciar als diners que van pagar per a la reserva. La Plataforma denuncia que el procés “no ha estat ni nítid ni coherent” i que s’ha utilitzat “clàusules abusives” que no es compensen amb les darreres rebaixes de preu.