La Plataforma d’Afectats BPA manté la voluntat de demandar a Govern

La ‘Plataforma d’Afectats BPA manté intacta la voluntat de presentar una demanda col·lectiva contra el Govern d’Andorra i els seus òrgans reguladors i supervisors en considerar que tot i la retirada del ‘Notice’ del 10 de març per part del FinCEN això en cap moment suposa garantir que els clients del banc no patiran cap perjudici. De fet, i en molts dels casos analitzats per la plataforma, l’afectació ha estat i està sent molt elevada durant els més d’onze mesos que fa que dura la intervenció. La decisió de continuar amb el camí traçat i les accions previstes es basa en el següents elements:

 • – La decisió del FinCEN anunciada divendres passat és positiva i molt esperançadora. Però en cap cas ni l’agència dependent del departament del Tresor ni el Govern a través del seu ministre portaveu no expliquen els motius reals que van provocar la nota de proposta de sanció que es va fer pública el 10 de març del 2015.
 • · Les declaracions efectuades pels representants de l’executiu d’Andorra en referència a la Nota del passat divendres són, al parer de la plataforma, el reflex d’una clara maniobra de distracció per a l’opinió pública, en el sentit que continua sense aclarir, ni informar, ni aportar, ni acreditar amb cap mena de documentació ni els fets que justifiquin la publicació en data 10 de març del 2015 del ‘Notice Legal’ per part del FINCEN -que ha estat letal per a la BPA, per al sector bancari i per la reputació del país- ni el full de ruta concret que se seguirà a partir d’ara.
 • · La plataforma considera que amb aquesta nota de retracte no s’han reparat els danys i perjudicis causats als empleats, clients i a tot el sector bancari -professionals del país i de l’estranger-, que encara a hores d’ara estan patint els efectes derivats del ‘Notice’.
 • · Ni el Govern ni cap de les institucions intervinents en la gestió de la crisi no ha exposat amb claredat ni els deguts detalls ni les necessàries garanties que permetin als clients de BPA tenir la certesa de saber quan podran recuperar els seus dipòsits i si la quantitat dels mateixos serà íntegra o patirà alguna mena de devalua i, per tant, el dany que amb les accions que promovem pretenem que es rescabali.

Per tant, front aquest silenci i aquesta manca d’informació, mantenim i reforcem ara més que mai, l’acció de responsabilitat patrimonial administrativa contra el Govern i els seus òrgans reguladors i supervisors per ser aquests els únics i veritables responsables dels perjudicis que estan patint tots els afectats per la publicació de la referida nota i, conseqüentment, per la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA). L’acció legal per reclamar aquesta responsabilitat del Govern prescriu, a criteri dels assessors legals de la plataforma, el proper 10 de març del 2016.

Text: Plataforma Afectats BPA

7 comentaris

 1. Si aparte de abrirle el cerebro a alguien la hago reir, que mas puedo pedir, jajajajaja. Un saludo cariñoso

 2. Para Marta
  Muy bien señora, si usted es afectada y quiere malgastar su dinero en honorarios de abogados, hagalo, esta en todo su derecho. Le informo que no vence el 10 de Marzo el tiempo para iniciar demanda por daños y perjuicios. La fecha comienza desde el momento en que se produce el hecho, o sea, si el gobierno anuncia quitas a los depositos (que hasta el momento no anuncio, el dia del anuncio se produce el hecho. Con todo respeto, creo que usted no tiene experiancia, por tal motivo demuestra su ignorancia. Saludos cordiales

  1. Para Manuel,
   Jajajajajaja….. me haces reir, que hacia tiempo nadie lo hacia tan bien.

 3. Para Manuel,
  havia visto gente sin experiencia en temas como este, pero la ignorancia te la llevas enterita Manuel.

 4. Las abogadas no quieren perder sus honorarios. Lo unico que les importa es sacarle dinero a los clientes. Hagan oido sordo a esta gente, la solucion ya llego y todos cobraran el 100% de sus ahorros. Saludos al Sr. Nomen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada