La Plataforma Anti-Incineradora de Cercs prepara un tall de la C-16 pel dia 1 de març

La Plataforma Anti-Incineradora de Cercs ha convocat una concentració pel proper 1 de març a la C-16, a l’alçada de la central. Amb aquesta acció volen donar a conèixer als conductors la seva oposició a la planta. Així, per aquells que tinguin previst tornar cap a Andorra aquell diumenge de vacances o de cap de setmana, serà recomanable buscar una ruta alternativa a la carretera del túnel del Cadí.

A través del seu perfil a Twitter, aquest dijous anunciaven la “gran mobilització contra la incineradora: el diumenge 1 de març, cada conductor de la C16 sabrà perquè el Berguedà no vol la incineradora, ni aquí ni en lloc. T’hi esperem!”. La concentració tindrà lloc entre les 16.00 h i les 18.30 h, segons s’anuncia en el cartell de la convocatòria.

En aquest cartell es poden llegir alguns dels arguments, molts en forma de pregunta, que els porten a oposar-se a la incineradora. “Incinerar 1000 tones/dia de residus industrials?”, “energia bruta amb el doble de gasos d’efecte hivernacle que les plantes de carbó?”, “els filtres no retenen les micropartícules ni altres components contaminants”, són només alguns exemples.