La planta de biomassa de l’Alt Urgell, en punt mort per la reducció de subvencions

La supressió d’ajudes de les administracions per a la producció d’electricitat amb energies renovables ha provocat que la planta de biomassa de l’Alt Urgell quedi en punt mort. La iniciativa havia de crear uns 130 llocs de treball.

Segons ha informat el diari Segre, el màxim accionista, l’empresa basca Enerpellet, s’ha retirat del projecte. La companyia ha fet saber de manera explícita que un dels motius principals és el fet que la Generalitat hagi suspès les primes per la venda d’electricitat a renovables i que, alhora, el Govern espanyol també hagi retallat les subvencions a les noves fonts d’energia.

A banda d’Enerpellet, en el consorci també hi havia implicat el Consell Comarcal, l’Ajuntament de la Seu i CatalunyaCaixa. Segons les mateixes informacions, el Consell ha iniciat converses amb el grup Biosfera, de Galícia, i un altre grup inversor de fora de l’Estat per intentar reconduir el projecte.

L’objectiu seria ara centrar-se en la fabricació d’estelles per a calderes de biomassa. La planta és previst que es construeixi en uns terrenys de Montferrer. De la seva part, Ribera d’Urgellet també té en marxa un altre projecte semblant, impulsat per l’elèctrica SICESA.

TOTES LES NOTÍCIES