La plaça Príncep Benlloch esdevé ‘plaça castellera de 9’

L'alcaldessa de Valls i la cònsol major d'Andorra la Vella descobreixen la placa que qualifica de Plaça castellera de 9 la plaça Princep Benlloch

Aquest diumenge, i amb motiu de l’agermanament entre Andorra la Vella i Valls, la plaça Príncep Benlloch ha esdevingut  ‘Plaça Castellera de 9‘. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, juntament amb l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han descobert la placa que posa nom a la plaça. L’agermanament entre les dues poblacions fa 52 anys que existeix i Marsol ha indicat que és “especial” perquè hi ha molt bona sintonia entre les dues corporacions i les dues ciutats. “Valls és una població propera i amiga, i tot això provoca que tinguem un agermanament viu”. Per la seva banda, Farré ha volgut agrair a Marsol la bona acollida i també ha indagat en la idea que és més que un agermanament, perquè “són les persones”. Els Castellers d’Andorra han alçat avui dos pilars amb motiu de la descoberta de la placa.

Durant l’acte, la cònsol major ha volgut recordar el moment en què l’estiu passat, la Colla Jove dels Xiquets de Valls va aixecar un 3 de 9 amb folre a la plaça que aquest diumenge s’ha batejat com a plaça Castellera. En aquest sentit, Marsol ha confirmat la presència de la Colla Vella dels Xiquets de valls per aquesta festa major, i ha indicat que espera que això creï “ànims” de castells.

A continuació, la plaça del Poble s’ha omplert per gaudir de la calçotada popular que ha organitzat la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, amb la col·laboració dels Escudellaires d’Andorra la Vella. En aquesta jornada gastronòmica, que permet unir llaços entre les dues ciutats, s’han repartit un total de 6.000 calçots acompanyats de botifarra. Aquests actes d’agermanament inclouen un intercanvi gastronòmic, el qual els anys parells se celebra una calçotada a la capital del Principat i els imparells una escudellada a la ciutat de l’Alt Camp.

TOTES LES NOTÍCIES