La plaça Major d’Ordino s’omple d’infants per complir amb la tradició de fer cagar el Tió

La plaça Major d’Ordino ha estat el punt de trobada de molts infants aquest dijous al matí. El Tió, el tronc màgic que caga regals i llaminadures, ha estat el protagonista de la jornada. Abans de picar el Tió, petits i grans han gaudit d’un espectacle infantil musical a càrrec de la companyia de teatre de carrer ‘Xip Xap’. Tot seguit, els infants han pujat a l’escenari per cantar la tradicional cançó del Caga Tió, han picat el tronc màgic i els ha cagat un regal per a tots els nens i nenes. A les sis de la tarda serà el torn del Pare Noel, que arribarà a la plaça Major d’Ordino, i es farà un berenar de coca i xocolata. A la mitjanit, a Ordino es farà la tradicional Missa del Gall a l’Església Parroquial i s’oferirà xocolata, vi bullit i coca a tots els assistents.

El Pare Noel també arribarà a la capital, i farà una cercavila pels carrers de la parròquia. Començant a les 16 hores a la Margineda, visitarà Santa Coloma i continuarà fins a Andorra la Vella fins arribar al carrer de la Unió i tornarà per l’avinguda Meritxelll. A les 19 hores arribarà al Centre Cultural la Llacuna i allà rebrà les cartes dels infants on també es podran fer fotografies amb ell.

A la parròquia d’Escaldes-Engordany, el Pare Noel també recollirà les cartes dels infants. La cavalcada sortirà des del carrer de la Unió a les 18 hores i es dirigirà per l’avinguda Carlemany, l’avinguda Pont de la Tosca, on farà mitja volta per baixar un altre cop per l’avinguda Carlemany, l’avinguda Copríncep de Gaulle, el carrer de les Escoles, el carrer dels Paraires i finalitzarà al Prat del Roure.

A la mateixa hora, a les sis de la tarda, el personatge arribarà a Encamp a la plaça dels Arínsols, acompanyat d’una cercavila, on tindrà lloc un espectacle de màgia, malabars i petits contes de Nadal. A les vuit del vespre, el Pare Noel arribarà al Pas de la Casa. Pel que fa la tradicional Missa del Gall, es farà a les 19.30 hores al Pas de la Casa i a la mitjanit a Encamp.

A Sant Julià de Lòria, els infants rebran la visita del Pare Noel a la Casa Comuna a les 18 hores i a la mitjanit tindrà lloc la tradicional Missa del Gall a l’Església Parroquial. Els més petits podran cagar el Tió el dia de Sant Esteve a les 12 hores al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos lauredià.

A Canillo, el Pare Noel arribarà amb trineu, sortirà de l’edifici del Telecabina i anirà fins al Palau de Gel. Tot seguit, l’Andorra Club Gel farà un espectacle sobre gel.

Finalment, a la Massana, els infants podran cagar el Tió a les 16 hores a la plaça de les Fontetes. Una hora més tard, arribarà el Pare Noel acompanyat dels seus follets col·laboradors. A les 18 hores tindrà lloc ofici ecumènic a l’Església Parroquial i a les dotze de la nit tindrà lloc la tradicional Missa del Gall.

Text i foto: ANA