El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, han presentat aquest dimarts al Comú d’aquesta parròquia el projecte de remodelació de la Plaça Laurèdia. Aquesta passarà a ser un vial central amb dues zones peatonals a banda i banda que, al mateix temps, donaran accés a la nova rotonda que connectarà la carretera general 1 amb el vial de Sant Julià de Lòria.

Les obres, que començaran demà i es perllongaran fins a finals de juliol,  comportaran un canvi de circulació temporal per als vehicles que baixin de les carreteres de la Rabassa i Certers, tal i com ha informat el director d’Ordenament Territorial, Esteve Comes. A nivell pressupostari, Alcobé ha recordat que aquestes obres a l’alçada de la Plaça Laurèdia entren dins la previsió d’execució de la Fase 3 del vial de Sant Julià de Lòria, de manera que no suposaran un sobrecost.

Segons han informat els representants del Govern, la previsió és que al setembre puguin entrar en funcionament les fases 3 i 4 del vial per poder circular en direcció Espanya fins a la Plaça Laurèdia i, a partir d’aquest punt, l’actual tram entre aquesta plaça i la rotonda del riu d’Aubinyà passarà a ser de tres carrils de manera provisional fins a la construcció de les fases 1 i 2 del vial de Sant Julià de Lòria. Per fer aquests tres carrils caldrà l’eliminació temporal de 57 places d’aparcament en aquest tram, tot i que això es veurà compensat, tal i com ha exposat Comes, per l’habilitació de fins a 117 noves places d’aparcament al tram que va des de la Plaça Laurèdia fins Aixovall.

Tal i com han exposat Alcobé i Gil, el projecte de remodelació ha estat totalment consensuat entre el Govern i el Comú de Sant Julià de Lòria amb l’objectiu que crear un espai agradable per als ciutadans i, al mateix temps, poder donar solució a les necessitats de circulació dels vehicles. En el futur, un cop construïda la totalitat del vial, la carretera que circularà pel nucli de Sant Julià quedarà embellida i acollirà zones d’aparcament al llarg de tot el seu tram urbà, tal i com han exposat Alcobé i Gil.

 

Text: Govern d’Andorra

Il·lustarcions: Comú de Sant Julià

(Cliqueu per ampliar)

 

 

 

 

1 comentari

  1. L’edifici Riera convertit en el que ja habia estat el terreny : una illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada