La pitjor collita dels darrers cinc anys

collitaFinalment, s´ha confirmat. La collita de tabac d´enguany ha estat la pitjor dels últims cinc anys. De tota manera, no tan dolenta com preveia l´Associació de Pagesos i Ramaders, que assenyala que el 80% de la collita es podrà destinar al consum en comptes del 50%, com s´havia indicat prèviament.

Després de dues setmanes, avui acaba la classificació del tabac a la Borda Mateu, a Santa Coloma, i la valoració final és millor de la que s’esperava. Ha estat un any molt perjudicial meteorològicament, amb una primavera amb mal temps i pedregades a l´estiu, que han malmès força la collita. Tot i això, la qualitat de les fulles no pedregades és bona. “Sorprèn de manera positiva que el 80% de la collita vagi al consumidor”, assegura el president de l’Associació de Pagesos i Ramaders, Xavier Coma. Finalment, “les fulles estan tocades per la pedra però la qualitat del tabac és bona”.

Malgrat el resultat final, al qual ha contribuït la bona manipulació que han fet els pagesos del tabac, la collita d´aquest any ha estat la pitjor de les últimes cinc campanyes. Coma destaca que “ha estat una mala collita perquè tot i que el resultat ha estat millor de l’esperat, ha necessitat més treball, molta més dedicació” i, en un moment donat, era tabac que perillava pel grau d’humitat perquè podria podrir-se, “era molt arriscat”.

Ara els farcells s´enviaran a França i, després, als Estats Units, on es convertirà en tabac de mastegar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.