La pista Àliga de Grandvalira rep els elogis de la FIS i dels corredors a les Finals de la Copa d’Europa

aliga grandvalira

Avui s’ha viscut una nova jornada de competició a la pista Àliga d’El Tarter en el marc de les Finals de la Copa d’Europa que se celebren aquesta setmana a Grandvalira. L’emblemàtic traçat ha donat mostres un dia més d’estar perfectament preparat per acollir proves internacionals del màxim nivell després de la profunda remodelació que es va concloure l’estiu passat. Així ho certifiquen els comentaris que es desprenen de tècnics i corredors que s’han desfet en elogis vers la ja emblemàtica pista.

Janez Fleré, coordinador de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) per a la Copa d’Europa ha comentat sobre el traçat: “És una pista impressionant que tècnicament ho té absolutament tot: salts, longitud, pendent, plans i murs. La pista té un inici més assequible i a mesura que la vas baixant el grau d’exigència augmenta. Excel·lent, no puc dir una altra cosa. És una pista perfectament vàlida per proves de Copa del Món.”

Els treballs per a la remodelació de l’antiga pista Àliga van començar al 2012 quan es va redissenyar-ne el traçat. El 2013 es van instal·lar tota la xarxa de canons de neu, així com totes les mesures de seguretat i el cablejat de cronometratge, megafonia i televisió necessaris per acollir proves del màxim nivell internacional. L’estiu passat es va finalitzar definitivament les obres amb la incorporació de més canons a l’antiga Àliga, traçat paral·lel on va tenir lloc ahir la  prova d’eslàlom de la súper combinada i on al febrer del 2016 es disputarà la mateixa disciplina. Aquest projecte ha suposat una inversió de 3 milions d’euros.

Àustria s’emporta l’or de descens masculí

L’esquiador austríac Joachim Puchner, segon a la prova de descens celebrada avui, s’ha fet amb la primera posició del circuit europeu gràcies a la seva regularitat al llarg de la Copa d’Europa. El descens s’ha decidit per les escasses 18 dècimes de segon que han separat Puchner del guanyador de la prova, l’alemany Andreas Sander.

Puchner s’ha mostrat satisfet amb les condicions que ha trobat a l’Àliga: “La pista ha estat molt i molt bé avui i ha fet molt bon temps. És molt exigent tècnicament i físicament. No és fàcil ja que hi ha molts canvis de rasant i algunes zones són molt rapides. Crec que aquesta pista pot donar lloc a unes finals molt bones i que Grandvalira està preparada per tornar a ser una estació de Copa del Món”.

Pel que fa als andorrans, el més destacat ha estat Marc Oliveres, que ha acabat en 43a posició amb un temps de 1:34:74. Els altres esquiadors del Principat han estat Robert Solsona (50è i 1:36:24), Matías Vargas (52è i 1:36:84) i Kevin Courrieu (53è i 1:37:44).

Demà més finals i classificatòries

En la penúltima jornada de les Finals de la Copa d’Europa, les noies començarana les 9:30 hores a la pista Àliga amb la final de descens. A les 12:30 hores els nois s’estrenaran amb la classificatòria del Súper Gegant.

(Text i foto: Grandvalira)