napsterAmb el nou segle i la tecnologia d’intercanvi p2p van sonar tambors de guerra. Tambors que ressonaven d’especial manera a les orelles de la indústria cultural de tot el món i que van fer saltar totes les alarmes.

Anys després del debat suscitat per l’aparició de Napster, un estudi de l’Escola d’Economia i Ciències Polítiques de Regne Unit demostra que lluny d’afeblir la indústria cultural, la pirateria a impulsat els números del sector. L’únic que ha canviat ha estat el format en què s’adquireixen els continguts audiovisuals. D’aquesta manera si bé és cert que la venda de discos o DVD ha caigut en picat en els últims anys, també és veritat que les vendes virtuals han experimentat un important creixement.

Malgrat tot són les xifres les que parlen per si soles. Així veiem que tant la indústria del videojoc, com la cinematogràfica, com l’editorial, es mantenen estables i fins i tot en creixements de record.

D’aquesta manera, Hollywood registrava el 2012 un creixement del 6 per cent aconseguint una taquilla de 35.000 milions d’euros.

Sense cap dubte el més interessant en aquest debat és donar compte de les diferents visions que al voltant d’aquest tema existeixen. Mentre la pròpia indústria vaticina la catàstrofe, sectors de nova enganxada consideren que compartir l’art és el camí de progrés. En realitat tant uns com altres són els garants de dos tipus d’empreses (Warner Bros contra Google) que volen embutxacar el màxim diners possible.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció