pinya

La vitamina C és, sense dubte, un dels components més presents a la pinya; en unes proporcions de 20 mg per cada 100 grams de fruita consumida. Ca recordar que la vitamina C és un poderós antioxidant que protegeix l’organisme contra l’envelliment de les cèl.lules i reforça el sistema immunitari.

L’Organització Mundial de la Salut estableix en 30 mg les quantitats diàries necessàries de vitamina C, tot i que en casos d’infeccions, ferides o d’intervencions quirúrgiques, aquestes xifres haurien de ser incrementades.

Altres funcions de la vitamina C són aquestes: afavoreix l’absorció de ferro en l’intestí, neutralitza les toxines de la sang i intervé en la cicatrització de les ferides.

La pinya també conté hidrats de carboni, que els trobem en una proporció també destacable de 13,5 grams per cada 100 consumits.

Els hidrats de carboni són un dels principals combustibles del nostre organisme.

També conté fi bra que, tot i que no és un nutrient pròpiament dit, sí que té efectes benefi ciosos, ja que regula el trànsit intestinal i contribueix a regular els índex de colesterol.

Aquesta fruita tropical també inclou en la seva composició vitamina A. D’entre les funcions d’aquesta vitamina, podem esmentar-ne les següents: formació dels pigments visuals en la retina i formació i manteniment de les cèl.lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.

Els minerals, especialment el potassi, el calci i el magnesi també hi són presents. Tanmateix, cal mencionar que la pinya és una fruita poc calòrica. En aquest sentit, per cada 100 grams consumits, són 45 les calories que aporta.

D’altra banda, l’índex de greix és pràcticament inexistent.

Per Redacció El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada