La PIME considera una “salvatjada” la nova quota dels autònoms i reclama un canvi urgent

El  sector de la petita i mitjana empresa critica que l’augment del salari mitjà provoqui que els autònoms hagin de cotitzar més a la CASS. El president de la PIME reclama que es canviï urgentment el sistema de cotització dels autònoms i considera una “salvatjada” la nova quota mensual dels treballadors per compte propi.

L’augment del salari mitjà fins als 2041,35 euros ha provocat que els autònoms hagin de cotitzar a partir d’ara 449,10 euros mensuals. Aquest augment de la cotització, publicat en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, ha provocat malestar al sector de la petita i mitjana empresa d’Andorra. Consideren que l’elevat nombre de treballadors per compte propi que cobren per sota del salari mitjà global és molt elevat i que, per tant, és incoherent demanar-los un 22% de la seva facturació.

El president de la Petita i Mitjana Empresa d’Andorra critica que des de la legislatura de Jaume Bartumeu s’han menystingut els autònoms. Per això, les PIME reclamen una revisió del sistema de cotització dels treballadors per compte propi.

Marc Aleix ha assegurat que en les properes setmanes es publicarà un estudi fet des de la PIME sobre la inviabilitat de la CASS a curt termini, si es manté el sistema actual.