ucciLa Paz ha estat la ciutat escollida per acollir la XVII Assemblea Plenària de la UCCI prevista per a finals de juny del 2016. Aquesta és una de les decisions que s’ha pres en el decurs de la reunió del Comitè Executiu de la UCCI que s’ha celebrat aquest dissabte a Andorra la Vella, i que ha reunit una desena de representants de diverses ciutats iberoamericanes. La trobada també ha servit per nombrar la representant de Madrid, Rita Maestre, com a nova secretària general.

La reunió ha donat el tret de sortida amb la benvinguda del cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, que ha explicat als assistents les particularitats d’Andorra i els ha encoratjat a treballar perquè reunions com aquesta serveixin per intercanviar experiències que es puguin traduir en la gestió quotidiana. En la mateixa línia s’ha expressat el subsecretari de Relacions Internacionals i Institucionals de Buenos Aires, ciutat que ostenta la copresidència de la UCCI, Fulvio Pompeo, que ha destacat la importància de treballar globalment per actuar localment. La representant de l’altra ciutat copresidenta, Madrid, la delegada de l’Àrea de Govern de Portaveu, Coordinació de la Junta de Govern i Relacions amb el Ple, Rita Maestre, ha manifestat la intenció de l’Ajuntament del qual forma part de treballar per establir una xarxa d’intercanvi de coneixements entre totes les ciutats membres de la UCCI.

La trobada ha servit per exposar qüestions pràctiques d’agenda i d’activitats, però també, com ha destacat l’intendent de Montevideo, Daniel Martínez, per intercanviar idees sobre problemes globals com les migracions, la xenofòbia o el racisme. Martínez ha assenyalat la doble tasca d’”aprendre de les millors pràctiques” per revertir en benefici dels ciutadans i alhora “tenir sensibilitat i expressar l’opinió” sobre els problemes que afecten al món.

Pel que fa al nomenament de la Paz com a ciutat amfitriona de la propera Assemblea, el seu alcalde Luís Revilla, s’ha mostrat satisfet de l’elecció i ha ressaltat que serà una de les reunions més importants del proper any que servirà per assumir posicions comuns en diversos temes. Per aquest motiu, s’ha acordat generar espais de trobada per discutir aquestes temàtiques.

Després de la reunió les diverses delegacions s’han dirigit al Consell General, on han estat rebuts pel síndic, Vicenç Mateu, que els ha il·lustrat amb algunes nocions sobre la història d’Andorra i del seu sistema polític. Posteriorment s’han desplaçat fins a Casa de la Vall per conèixer l’antiga seu del parlament andorrà.

La XLVII Reunió del Comitè Executiu de la UCCI ha comptat amb la presència dels alcaldes de la Paz i San José, Luis Revilla, i Sandra García, respectivament; el regidor de Lisboa, Carlos Manuel Castro, la directora de cooperació bilateral de Mèxic DF, Arlette Cortés; l’intendent de Montevideo, Daniel Martínez; el director metropolità de Relacions Internacionals de Quito, Cristian Espinosa; el regidor municipal d’Asunción, Martín Arévalo, i la secretària tècnica de Santo Domingo, Sina del Rosario Cabral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada