La realització de la passarel·la que connectarà la plaça del Poble i el carrer de la Vall respon al compromís adquirit pel Govern, mitjançant el conveni signat el 17 de febrer del 2010 entre el Consell General, el Govern i el Comú d’Andorra la Vella, d’assumir-ne íntegrament les despeses de construcció.

Així ho ha recordat avui el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en l’acte de presentació d’aquest projecte juntament amb el Síndic General, Vicenç Mateu, i la consol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

La passarel·la, el disseny de la qual ja va avançar Fòrum.ad en un article el mes passat, es començarà a construir en breu i estarà finalitzada pel pròxim estiu, connectarà l’entorn del nou edifici del Consell General a través el carrer de la Vall amb la plaça del Poble. La redacció del projecte l’ha realitzada el despatx Suport Enginyers Consultors S.A per un import de 58.250,00 euros amb la col·laboració de l’enginyeria, Carlos Fernández Casado, SA, de reconegut prestigi internacional en projectes de ponts i viaductes, segons ha exposat el ministre Jordi Torres.

Totes les parts s’han congratulat per la realització d’aquest projecte en base al conveni signat per les 3 institucions. El Síndic General ha explicat que la passarel·la s’alinea també amb el projecte d’arranjaments dels entorns del Consell General. Per la seva banda, la cònsol d’Andorra la Vella ha ressaltat que amb aquesta obra es crearà una nova via de comunicació per a vianants amb el barri antic de la capital i esdevindrà un punt més d’atracció en aquesta zona. El ministre d’Ordenament Territorial ha donat a conèixer que el Consell de Ministres ha adjudicat l’obra aquesta setmana mitjançant concurs públic nacional, a l’empresa Construccions Modernes per un import de 631.986,64 euros, amb un termini d’execució previst de 6 mesos.

El pas elevat, d’ús exclusiu per a vianants, tindrà una longitud de 29,5 metres i una amplada de 4 metres. Serà una estructura metàl·lica tancada, realitzada en acer d’alta resistència de secció variable, que inclourà 20 cartel·les transversals així com rigiditzadors longitudinals cada 60 cm. L’estructura es recolzarà en una columna central de secció variable fonamentada en un base de formigó ancorada al terreny. L’acabat superior està previst amb material de resina epoxi antilliscant. Una de les peculiaritats de la infraestructura és que incorporarà un mirador amb vistes laterals i amb vidre trepitjable al terra. Les baranes laterals seran de vidre laminat d’1.50 d’alçada, i seguiran el mateix disseny que l’existent a la plaça del Poble. La passarel·la incorporarà també enllumenat públic i ornamental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada