El pressupost del 2016 que ha aprovat el Comú d’Escaldes-Engordany aquest dijous a la tarda preveu una partida per iniciar el projecte de construcció d’un aparcament cobert de 600 places, que s’ubicarà entre la carretera de l’Obac i el Carrer Mossèn Adellach. La construcció d’aquest aparcament, que compta amb una dotació de 10 milions d’euros de plurianuals, finalitzarà l’any 2020 i enguany s’ha dotat amb una partida de 300.000 euros per l’elaboració de l’estudi. Com a conseqüència de la magnitud de la inversió, aquesta part del pressupost ha estat una de les més debatudes durant la sessió del Consell de Comú.

En aquest sentit, tot i recalcar que “donarem suport a la construcció d’aquest aparcament”, la consellera del PS, Cèlia Vendrell, ha afegit que “és un projecte del que se’n parla des de fa 12 anys” i, per tant, “esperem que sigui una realitat abans que finalitzi el mandat”. A més, ha recordat que davant l’església de la parròquia existeix una altra zona, actualment en venda, que el Comú podria haver adquirit per realitzar un aparcament amb una inversió menor. En aquest sentit, el cònsol menor, Marc Calvet, ha respost a la crítica de Vendrell, explicant que “creiem que és més positiu destinar 10 milions d’euros per construir un aparcament amb 600 places, que invertir 6 milions per comprar un terreny on només es podrien crear 42 places”.

Per la seva banda, el conseller de Ld’A, Marc Magallón, malgrat explicar que si es concreta el projecte de l’aparcament l’any 2020 “serà una gran cosa per Escaldes”, ha lamentat que “s’haurà aconseguit en detriment d’una quantitat econòmica molt important”. A més, ha explicat que es tracta d’un projecte “molt ambiciós i de gran magnitud econòmica” i en aquest sentit ha afirmat que “possiblement nosaltres hauríem fer una inversió més austera”

Aprovats els presidents de les comissions

Durant el Consell de Comú també s’han aprovat els presidents de les diferents comissions. D’aquesta manera, la comissió de Cultura i Recursos Humans estarà presidida pel conseller Salomó Benchluch; la de Serveis, per Josep Ramon Tudel; la comissió de Finances i Compres, per Nuria Gómez; Esports i Informàtica, per Jordi Vilanova; Aparcaments i Administració, per Esteve Vidal; Infància i Gent Gran, per Sandra Tomàs; Joventut, per Laura Lavado, i Medi Ambient, per Didier Aleix. Quant als cònsols, Marc Calvet presidirà la comissió de Promoció Econòmica i Urbanisme, mentre que Marín s’encarregarà de la comissió de Circulació.

Així mateix, també s’han aprovat els nomenaments dels càrrecs de secretari general del Comú, d’interventora, de directora del Departament d’Urbanisme, d’Administració, Finances i Aparcaments i d’Informàtica.

(Text: ANA / Foto: Comú d’Escaldes-Engordany)