La part alta de l’avinguda Carlemany es reobre al trànsit aquest dissabte al matí

obres-escalkdes

Aquest dissabte 12 de juliol al matí quedarà reoberta al trànsit l’avinguda Carlemany, en el tram comprès entre la plaça Sant Anna i el CIAM després de dos mesos de treballs i de tall total de la via. Durant aquest període de temps, el Comú escaldenc ha realitzat un seguit d’obres de millora al clavegueram, a les xarxes d’aigua potable, pluvial i termal, de serveis i també a les voravies. Els treballs al subsòl ja han acabat, i aquest divendres al matí ja s’estava repavimentant la via. Ara, caldrà acabar les obres de millora a les voravies i col·locar-hi els fanals, però això ja no afectarà al trànsit rodat. Tot plegat, ha d’estar acabat a finals d’aquest mes de juliol.

Tot i que inicialment la via havia d’estar a punt per al trànsit rodat el dia 5 de juliol, la cònsol major, Trini Marín, ha explicat que ‘la meteorologia ens ha obligat a reobrir amb aquests dies de retard, sobretot per problemes amb la canalització d’aigua’. Tot i això, ha explicat que els operaris han aprofitat aquest temps ‘per avançar feines que s’havien de fer després de la reobertura’, bàsicament en matèria de voravies.

Marín ha remarcat els problemes que ha generat entre els veïns i comerciants aquest tall, tot assegurant que ‘des del primer dia que vem prendre aquesta decisió de fer les obres, sabíem que seria complicat’. És per això que ha volgut ‘agrair la paciència’ que han tingut. Tot i això, ha considerat que el resultat serà molt positiu, ja que ‘s’ha embellit aquesta part alta i penso que quedarà molt més maca del que estava’. Les voravies, ha afegit, ‘necessitaven un canvi radical’, i ha recordat que, amb la renovació de l’avinguda Carlemany, ‘aquest era l’únic tros que quedava per refer’.

Per la seva banda, el cònsol menor, Marc Calvet, ha constatat els problemes viaris que ha provocat el fet de tallar un dels principals punts d’accés i sortida d’Escaldes. ‘El principal problema ha estat d’entrada venint des d’Encamp’, ha assegurat, i ha recordat que per l’avinguda hi passen uns 2.000 vehicles diaris.

Amb aquestes obres ja acabades, i un cop feta la rotonda a l’encreuament entre la carretera de l’Obac i el carrer Ciutat de Sabadell – uns treballs que s’haurien d’iniciar al setembreb- el cònsol menor ha destacat que ‘ja tindrem els tres accessos a Escaldes arreglats’. Calvet ha afegit que les obres a l’avinguda Carlameny no han excedit dels 500.000 euros previstos inicialment.

Un cop finalitzades aquestes obres, la remodelació i embelliment de l’avinguda Carlemany I l’avinguda Pont de la Tosca estan completament acabades.

(Text i foto: Comú d’Escaldes-Engordany)