La parcel·la de la Casa del Benefici s’embellirà fins que el Consell decideixi què hi vol fer

El Comú d’Andorra la Vella ha rebaixat el grau de protecció de la Casa del Benefici per tal de permetre el seu enderroc, previst per al mes d’octubre. La cònsol major, Conxita Marsol, va recordar que aquest enderroc és fruit d’un conveni entre el Consell General, el Govern i el Comú signat l’any 2001, i que un cop es tiri a terra l’edifici, es procedirà a fer un embelliment provisional de la parcel·la, a l’espera que es defineixi el projecte del que s’hi vol fer.

I és que Marsol va voler deixar clar que és el Consell General, a través de la Sindicatura, qui ha d’encapçalar el projecte, ja que es tracta d’un terreny ubicat a l’espai de Casa de la Vall. Durant aquests darrers dies, el personal del Consell General ha procedit a acabar de buidar les dependències de la Casa del Benefici, que fins al 2011 albergaven els despatxos dels grups parlamentaris i de les comissions legislatives.

Durant la sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella d’aquest dijous, es va rebaixar el grau de protecció de la Casa del Benefici, situada al costat dels jardins de Casa de la Vall del barri antic de la capital. Fins ara l’edifici es trobava en grau 4 per protegir les façanes, i s’ha modificat a grau 5 per permetre el seu enderrocament tal com van acordar ja l’any 2011 el Consell General, el Govern i el Comú. La desaparició d’aquest immoble, que fins l’any 2011 havia albergat diversos serveis del Consell General, permetrà obrir la zona de Casa de la Vall i els seus entorns al barri antic d’Andorra la Vella.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que l’enderroc és la materialització de la primera part del projecte, que ha d’encapçalar la Sindicatura. Així, un cop enderrocat, s’han previst diverses reunions amb la Sindicatura per tal de definir quin ús es donarà a la parcel·la, per tal d’elaborar el projecte de cara l’any vinent. Momentàniament, per tal de no deixar la parcel·la tancada, el Comú durà a terme un embelliment provisional de la zona. Marsol considera que el projecte també ha de ser objecte d’un acord a tres bandes amb el Consell General, el Govern i el Comú.

Mentrestant, durant els darrers dies el personal del Consell General ha procedit a acabar de buidar l’edifici, traslladant la documentació i les publicacions que es trobaven emmagatzemades al seu cap de casa cap a les dependències del nou Consell General.

D’altra banda, a finals de juny el Govern va licitar les obres d’enderroc. El termini per presentar les ofertes acaba el 27 de juliol i la seva obertura es farà el proper 2 d’agost, per tal que es pugui procedir als treballs de cara al mes d’octubre.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.