La Pal Skimo Femení recapta 4.200 euros en la seva 4a edició

Un dels podis de la Pal Skimo Femení del 2020
Un dels podis de la Pal Skimo Femení del 2020

Amb una mica de retard però amb molta satisfacció, després d’uns mesos complicats per a tothom, l’organització de la Pal Skimo Femení ha lliurat a AUTEA els fons recaptats en la passada edició de la cursa. Una edició que ha estat la de la consolidació i que ha suposat un rècord de participació amb 311 persones inscrites. Recordem que la cursa es va celebrar el proppassat 8 de març a l’estació de Vallnord Pal Arinsal, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La recaptació total de la Pal Skimo Femení suma 4.200 euros.

En aquesta quarta edició la quantitat recaptada ha estat de 3.700 euros , dels que s’ha decidit aportar 700 euros al fons solidari del Govern d’Andorra per a pal·liar la situació de la COVID-19. Els 3.000 euros restants s’han lliurat a la presidenta de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra, Inés Martí.

Des d’AUTEA s’ha informat que els diners es destinaran al nou projecte “6 a 9” que està apunt d’engegar-se i que dona suport a casa, a dues famílies amb un infant d’entre sis i nou anys amb TEA. L’inici d’aquest projecte, previst per principis d’any, s’ha hagut de posposar degut a la crisi sanitària de la COVID-19, i compta amb el suport del Ministeri d’Afers Socials i es coordina amb l’Àrea de Salut Mental del SAAS. Un programa, ha explicat Martí, des de fa anys reclamat per les famílies de l’associacióique desenvolupa laintervencióespecialitzada a casa, en l’entornnatural de l’infant. La neuropsicòloga Carolina Pastor lidera aquest projecte que compta amb la participació i suport d’una professional especialitzada en el trastorn de l’espectre de l’autisme.

Des de l’organització i des d’AUTEA s’ha agraït molt especialment la col·laboració, el passat dia 8 de març, del restaurant Crêpes & Go situat al pla de la Caubella de Vallnord Pal-Arinsal i regentat pel Javier Sacristán. Aquest establiment va fer una recaptació especial per AUTEA recollint l’import de tots els cafès que els clients es van prendre durant la jornada. El total recaptat ha estat 510,17 euros que ha rebut íntegrament l’Associació. Així l’import total que s’ha donat a AUTEA ha estat de 3.510,17 euros.