oncaEl dijous 13 de febrer s’estrena el desè cicle de l’ONCA al Palau de la Música Catalana. La Fundació ONCA hi presenta una temporada estable de tres concerts sota la batuta del director de la formació, Gerard Claret. En aquesta edició, que se celebrarà del 13 de febrer al 10 d’abril del 2014, els concerts tindran lloc els dijous a les vuit del vespre al Petit Palau.

El primer dels tres concerts, titulat L’Escola de Mannheim i l’inici del simfonisme a Catalunya, ha estat dissenyat pel músic andorrà i membre de l’ONCA Josep Martínez, especialista en música barroca. Se centra en el simfonisme del segle XVIII a Catalunya a través d’un compositor de Mannheim, Johann Stamitz, i del màxim representat del simfonisme autòcton català, Carles Baguer.

En el segon concert, L’ONCA i compositors catalans (1914-2014), l’ONCA centra el seu programa en autors de Catalunya i s’afegeix a la commemoració del centenari del naixement de Benejam. En el concert hi participarà també el viola Christian Ifrim, que interpretarà una obra de Brotons i, a demanda del Palau de la Música Catalana, s’estrenarà un fragment d’una obra d’Humet amb el Cor Jove de l’entitat. Acabarà amb cançons populars arranjades per Guinovart, interpretades conjuntament per l’ONCA i la formació vocal.

El cicle es tanca amb un concert ideat pel director Josep Maria Sauret i per Dick Them, Jazz & Cordes, amb la col·laboració especial de Laura Simó & Dick Them Trio. L’objectiu és acostar al públic la música clàssica i el jazz. Sauret ha investigat les possibilitats sonores dels instruments de corda en l’estil jazzístic conservant l’esperit de la música clàssica.

Les entrades per al Cicle ONCA al Palau estan a la venda a les taquilles del Palau i a www.palaumusica.cat, a un preu de tretze euros per concert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada