carles-casadevallAndorra Telecom ha apujat aquest mes de gener el límit de la descàrrega fins a 150 GB a tots els paquets de fibra òptica de particulars i fins a 250 GB per a empreses, excepte els paquets bàsics. La mesura ve acompanyada de la reducció de la velocitat un cop s’assoleix aquest límit, és a dir, que els usuaris deixaran de pagar un cop exhaureixin aquests 150 GB, però veuran reduïda la velocitat de descàrrega. No obstant, els particulars i les empreses que no vulguin que la velocitat es redueixi un cop superats els GB del contracte, poden demanar continuar navegant amb la màxima velocitat, pagant si se supera el límit. Aquest producte és l’anomenada tarifa plana, i que s’aplica als usuaris de fibra òptica, que actualment representen el 93% de les connexions d’Internet del país.

El director de màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha presentat el nou producte que s’aplica a les llars i empreses amb fibra òptica. Es tracta de la tarifa plana que contempla una ampliació fins a 150 GB de descàrrega de dades nacionals i internacionals per a particulars, i fins a 250 GB per a empreses, i s’elimina el pagament per giga excedit. Això sí, la velocitat de descàrrega, un cop superats els gigues del contracte es veurà alentida a 1 Mbps de pujada i 1 Mbps de baixada en el cas dels particulars, i a 1 Mbps de pujada i 4 Mbps de baixada en el cas de les empreses.

Casadevall ha recordat que la mitjana del consum dels usuaris que tenen fibra òptica ‘és de 25 gigues al mes, o sigui, 1 de cada 10 clients que tenen la fibra consumeixen 100 GB i els altres 9 no passen dels 10’. A més, ha aclarit Casadevall, actualment, només el 0,15% supera els volums.

Pel que fa als clients que tenen ADSL, que desapareix al novembre, ha recordat que amb el canvi a la fibra òptica passaran a una velocitat millor que la que tenen actualment, i a més no ‘hauran de patir pel límit de GB’, ja que només un 1% superaven els 150 GB amb ADSL. Així, que si es passen, guanyaran molt, ‘sobretot en velocitat’. Actualment, el 92,4% dels clients de banda ampla té contractat un servei de fibra òptica, i només 1.600 clients encara tenen l’ADSL al país, la resta, mig centenar, conserva el paquet tòtem.

L’objectiu d’aquest canvi és doble, ha assegurat el responsable de màrqueting, d’una banda és que els clients d’ADSL es passin a la fibra i de l’altra que els clients que ja tenen fibra, i que mostraven preocupació per haver de pagar si s’excedien en el límit, estiguin contents perquè no hauran de pagar si els exhaureixen.

1 comentari

  1. Bona noticia…. llastima que no vingui acompanyada d’una baixada de preus…. dels mès cars del mon….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada