La corporació laurediana i els membres de la Germandat de Sant Sebastià han inaugurat aquest dilluns la sala de vetlles que des de fa anys demanava l’entitat. La reclamació s’ha pogut fer realitat gràcies a l’acord amb la propietat de la casa situada en una placeta al costat de l’església i a la participació del Comú que ha assumit la major part de les despeses, ha explicat la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil. El cost total de les obres ha estat de 120.000 euros i la previsió és que el servei pugui començar a funcionar ‘el més aviat possible’, ha afirmat Gil.

La placeta de Callís d’Isla acull des d’aquest dilluns la sala de vetlles de Sant Julià, complint així la principal reclamació de la Germandat de Sant Sebastià durant els últims anys. L’any passat per Sant Sebastià es va anunciar l’acord amb la propietat de l’edifici per cedir-lo a la Germandat amb un lloguer simbòlic d’un euro al mes durant vint anys i aquest dilluns s’ha inaugurat oficialment. Com ha assenyalat la cònsol major, Montserrat Gil, és ‘un guany’ per a la parròquia perquè els lauredians ‘ja no s’hauran de desplaçar fins l’hospital en aquests moments tan difícils’.

El cost final de les obres de rehabilitació i equipament de la sala ha estat de 120.000 euros, dels quals 24.000 els ha assumit el Ministeri de Cultura amb una subvenció i 10.000 euros els ha aportat la Germandat per fer l’estudi previ a les obres, ha explicat Gil.

El president de la Germandat de Sant Sebastià, Enric Naudi, ha celebrat que finalment s’hagi fet realitat la reclamació de l’entitat i s’ha mostrat ‘molt satisfet perquè ha quedat una casa molt maca i acollidora’. A més, ha recordat que era un objectiu del mandat de l’actual junta i ‘aconseguir-ho era molt important quan era un servei que no es trobava a la parròquia’. Ara que han complert aquesta fita, Naudi es planteja deixar pas a noves generacions ‘que s’interessin i posin sang nova’ a la Germandat.

La previsió és que la sala comenci a funcionar aviat ja que les funeràries ja tenen establerts els seus protocols i es contactarà amb les empreses existents perquè facin el servei, ha afirmat Gil. Així, a partir d’ara, el Comú s’encarregarà del manteniment de la sala, la Germandat assumirà les despeses de calefacció, llum i aigua i les funeràries faran el servei ‘com fan a la resta de tanatoris’, ha exposat la cònsol.

1 comentari

  1. La sala de vetlles deu ser un tanatori, Oi?. Millor… així tot ho tindrem més aprop.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada