Avancen les obres de construcció d’una rotonda a la carretera C-14 a Oliana, a l’entrada nord de la població. El futur pas giratori ja comença a prendre forma després que el mes de maig passat es van iniciar els treballs, a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, s’ha mostrat satisfeta de l’evolució de les obres al llarg d’aquests primers mesos, perquè fins ara “van molt bé i molt avançades” i de moment no generen molèsties significatives als conductors ni als veïns. Lostao recorda que aquesta és una obra que el municipi reivindicava des de fa temps i que ha de millorar la circulació en aquell punt, davant de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. D’una banda, el regulador viari facilitarà l’accés directe al polígon industrial, especialment per als camions i també al nucli de la Valldan. I de l’altra, ajudarà a alentir la velocitat dels vehicles que entren a Oliana en direcció sud, venint de la Seu.

Des de l’Ajuntament esperen que es mantingui aquest ritme i que el nou aspecte d’aquesta cruïlla sigui una realitat com més aviat millor, si bé no es fixen una data concreta.

La nova rotonda, que té un pressupost d’uns 600.000 euros, tindrà 40 metres de diàmetre exterior i la calçada estarà formada per dos carrils de 4 metres, un voral exterior d’un metre i un voral exterior de 0,5 metres. A més de la rotonda i de la modificació dels trams propers de la C-14 (en uns 160 metres en sentit nord i 140 metres en sentit sud), es preveu la formació d’un vial d’accés al polígon dels Figolers, d’amplada variable entre els cinc i els set metres i una longitud d’uns 120 metres, juntament amb un petit tram d’uns 80 metres de connexió amb el vial de la Valldan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada