La nova rotonda a la sortida d’Escaldes entrarà en funcionament divendres amb tres anys de retard

rotonda escaldes 1

La nova rotonda de la sortida nord d’Escaldes-Engordany entrarà en funcionament aquest divendres a la tarda, tres anys després del previst. Així ho han confirmat des del ministeri d’Economia i Territori. Aquests dies s’estan acabant d’enllestir els treballs que han obligat a tallar el trànsit rodat a la zona. Un cop entri en funcionament la nova infraestructura, el Govern valorarà la sanció que s´imposarà a l´empresa pel que es considera un retard injustificat, una sanció que podria ser de centenars de milers d´euros.

Les obres d´aquesta nova rotonda havien de finalitzar inicialment l´abril del 2011, però es va atorgar un allargament d´un any per uns imprevistos. La infraestructura que entrarà en funcionament divendres a la tarda serà una realitat cinc anys després de la seva adjudicació.

Aquests dies s´està duent a terme una de les darreres tasques per permetre la seva operativitat i la millor distribució del trànsit a la zona. Avui i demà s’està pavimentant, dijous es farà l’enquitranament i divendres al matí es pintaran les línies a la calçada.

Els retards en aquests treballs van ser motiu de pregunta al Govern en una sessió del Consell General. El ministre d´Economia i Territori ja havia explicat que l´obra era complexa en ser una rotonda volada uns 30 metres sobre el riu amb la necessitat de construir un pont amb avançaments successius sobre un barranc.

Malgrat això, el Govern té clar que s´ha d´imposar una multa a la concessionària per un important retard en el lliurament de l´obra, retard que qualifiquen d´injustificat. La sanció que és previst quantificar en el moment de l´entrega oficial de l´obra no ha estat de moment definida, però des del Govern ja han indicat que es podria tractar de centenars de milers d´euros. L’adjudicació d´aquests treballs es va fer per un valor de 3 milions i mig d’euros.

El nou punt rodó permetrà que els vehicles puguin canviar de sentit de circulació a la sortida d´Escaldes, ja que per fer aquesta acció avui per avui cal anar fins a la rotonda d´Anyós.