informat La vuitena edició de la guia In-forma’t, que recopila cada any l’oferta educativa del país, incorpora com a novetats les noves titulacions d’ensenyament superior que es posaran en marxa el curs 2014-2015, de la qual se n’han editat 5.000 exemplars. Es tracta del màster en gestió cultural que oferirà la Universitat d’Andorra, i el bàtxelor en informàtica, el màster en administració d’empreses i el màster en gestió de negocis digitals de la Universitat Oberta de la Salle. La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer i la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, han destacat la bona col·laboració que hi ha per editar aquesta guia, tot i que en matèria d’educació ‘les delimitacions competencials estan molt clares’.

La guia In-forma’t recopila com cada any l’oferta d’estudis postobligatoris i d’ensenyament superior al país, les formacions relacionades amb l’esport, i informació sobre beques i ajuts, reconeixement de titulacions i orientacions per estudiar a l’estranger.

La guia està editada conjuntament pels set comuns i el Ministeri d’Educació. Durant la seva presentació, aquest dimarts al Comú d’Andorra la Vella, tant la cònsol major, Rosa Ferrer, com la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, han destacat que es tracta d’una eina molt necessària entre els joves i que ja està consolidada. Aquest any se n’han editat 5.000 exemplars que es distribuiran als centres educatius i punts d’informació juvenil, a més de poder-se consultar per Internet. El conseller d’Esports, Joventut i Noves Tecnologies, Marc Pons, ha remarcat que també es distribuirà a la Seu d’Urgell i comarca.

Competències en matèria d’educació

Suñé i Ferrer han destacat la bona col·laboració entre les diferents institucions a l’hora d’elaborar la guia, que es va crear el 2007 per iniciativa del Comú d’Andorra la Vella, però que actualment està finançada entre tots els comuns i el Ministeri amb un cost de 337 euros per cada administració. La cònsol ha remarcat que l’educació és competència del Govern i els comuns el que fan és col·laborar però ‘cadascú des de la seva responsabilitat’. Suñé també ha assegurat que les delimitacions competencials estan molt clares en aquesta matèria i que mai hi ha hagut cap interferència entre institucions, però això no vol dir que no hi pugui haver col·laboració.

Pel que fa al debat sobre si les escoles bressol haurien de continuar depenent dels comuns, Ferrer ha dit que és cert que des dels comuns es reivindica l’existència d’uns continguts pedagògics en aquests centres, però ‘per dir que han de ser competència de Govern aquest contingut hauria de ser obligatori i reglat’. Per tant, Ferrer s’ha inclinat més per la possibilitat de compartir responsabilitats en l’àmbit de les escoles bressol, ‘perquè tampoc tot són continguts pedagògics’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada