El pròxim 23 d’octubre s’inaugurarà a l’Artalroc l’exposició ‘Japó, l’empremta de l’aigua’. La mostra s’emmarca en el 25è aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França.

En aquest sentit, el Govern i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques “Guimet” presenten una exposició inèdita, produïda especialment per a l’ocasió, que recull 190 fotografies, la majoria de les quals acolorides a mà, pertanyents a la col·lecció del museu. Es tracta de la primera vega que el Govern col·labora amb aquest museu nacional i de referència a França.

‘Japó, l’empremta de l’aigua’ és una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó, durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kukusabe Kubei, Uchida Kuichi, T.Enami, etc.) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried, David Welsh Studio, etc.). Un moment (final del shogunat i l’inici de l’era Meiji) que fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s’hi. Això suposava una gran dificultat per desplaçar-se per uns camins que no sempre eren fàcils i amb l’inconvenient de portar a sobre un material fotogràfic molt pesat.

Dividida en 5 àmbits diferents (cascades, rius, llacs, litorals i catàstrofes), aquesta mostra ens descobrirà l’aigua en tota la seva magnitud a través d’imatges precioses, que són plenes de bellesa, equilibri i serenor. El conjunt, que es completa amb una desena d’estampes tradicionals o ukiyo-e, esdevé un recorregut per totes les manifestacions d’aquest element, sempre present i amb una importància cabdal dins la natura i la cultura del Japó.
La mostra es podrà veure fins al 13 de gener del 2019.

Al voltant de l’exposició s’han organitzat les activitats complementàries següents:

Dissabte 17/11 – 17 h:
“Fotografia: acoloriment digital i impressió serigràfica”.
Taller per a adults i joves a partir de 16 anys, a càrrec de Karen Figueiredo i Filipe Baldaia.

Dissabte 24/11 – 12 h:
“Éssers d’aigua. Origami per a infants”.
Taller per a nens de 6 a 12 anys, a càrrec d’Alba Valletbó

Dimarts 04/12 – 20.30 h:
“Sake. A la recerca de l’aigua ideal”.
Xerrada i degustació a càrrec d’Antoni Campins – Celler Seda Líquida.

Dimarts 11/12 – 20.30 h:
“Gravat i fotografia al Japó del segle XIX: tècnica i estètica”.
Xerrada a càrrec d’Àlex Tena

Totes les activitats són gratuïtes i tindran lloc a l’Artalroc. Inscripció prèvia al telèfon 828 704

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada