La nova majoria del Comú d’Andorra la Vella es planteja la continuïtat de la societat TURECAV

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha reconegut que encara no està clara la continuïtat de la societat TURECAV, tot i que el més probable és que segueixi, “perquè no hem tingut temps material d’analitzar-la”. En aquest sentit, la majoria comunal està treballant en l’estudi del funcionament d’aquesta societat i la seva finalitat abans de prendre una decisió, que està previst que es comuniqui a finals del mes de gener. En la mateixa línia està l’opinió de la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, que considera necessària la revisió de TURECAV i posa en dubte si es tracta de la millor “fórmula” per agilitzar les contractacions.

Per la seva banda, el conseller de la minoria, Jordi Minguillón, que formava part de la majoria quan es va crear aquesta societat, creu que aquesta manera de treballar és la “mes pràctica”, tot i que reconeix que ara és decisió de l’equip demòcrata. A més, ha aprofitat per demanar si la minoria estarà representada en societats com TURECAV o Jovial, i la cònsol ha confirmat que en cas de continuar sí que hi seran per donar-li una major transparència.

El Comú d’Andorra la Vella estudia el funcionament i utilitat de la societat TURECAV abans d’assegurar la seva continuïtat. Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, després que el conseller Jordi Minguillón hagi preguntat per la representació de la minoria en les societats com TURECAV i Jovial. Marsol ha confirmat que sí que hi seran representats, ja que el més probable és que continuï, però que en el cas de TURECAV “no veiem clar amb quines finalitats s’ha creat i quan ho tinguem clar decidirem”. La cònsol major reconeix que aquesta societat facilita algun tipus de contractacions però “volem ser molt transparents”.

En aquest sentit s’ha pronunciat també la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, que també creu que els objectius i funcions de TURECAV s’han de revisar. A més, ha dubtat dels protocols i procediments de presentació de documentació i ha dit que “considerem que s’han de modificar moltes coses per tenir una major transparència”. Tanmateix, ha demanat una major publicitat del que es fa a TURECAV abans de valorar-ne la continuïtat.

Per la seva banda, el conseller de Cd’I+Liberals, Jordi Minguillón, cònsol menor quan es va crear aquesta societat, ha reconegut que la forma de treballar l’elegeix la majoria però per a ells és la més “àgil”, i diu, “així ho han demostrat els resultats”.

La sessió del Consell de Comú ha servit també per definir les conselleries, proposar la creació de comissions, nomenar la Junta de Govern i delegar les seves competències, i perquè el nou secretari general, Jordi Puy, jurés el seu càrrec. Per la seva banda, l’Interventor comunal, Joan Obiols, prendrà possessió en la propera sessió de Comú, prevista per a finals de gener o principis de febrer, en la qual està previst que s’aprovin els pressupostos del 2016. A més, Marsol ja ha anunciat que durant la pròxima sessió proposaran a la minoria formar part d’una comissió per tractar el tema de delimitació de transferències i competències perquè “volem treballar conjuntament en el màxim de qüestions”.

Les conselleries han quedat definides de la següent manera: Conxita Marsol, cònsol major i consellera de Recursos Humans, Marc Pons, cònsol menor i conseller de Joventut, Cultura, Esports i Participació Ciutadana, Miquel Canturri, conseller major i conseller de Serveis Públics i Circulació, Mònica Codina, consellera menor i consellera de Promoció Turística i Comercial, Maica Nin, consellera de Finances, Comptabilitat i Administració, Ester Vilarrubla, consellera de Social, Josep Antoni Cortés, conseller d’Urbanisme i Aparcaments, i David Astrié, conseller de Medi Ambient i Noves Tecnologies. Aquesta proposta s’ha aprovat amb l’abstenció dels dos consellers de Cd’I+Liberals, ja que consideren que aquesta no hagués estat la seva manera de repartir les conselleries.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES