sunyeEl ministeri d’Educació i Joventut s’ha marcat com una de les prioritats la potenciació dels ajuts a l’ensenyament. A l’increment del volum de beques atorgades cal afegir la modificació de la Llei d’ajuts a l’estudi, que aquest dimecres ha estat aprovada pel consell de ministres.

El projecte de llei, que serà presentat els pròxims dies al Consell General, adequa el sistema públic de beques a la nova estructura de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior incorporant els ajuts al segon cicle d’ensenyament superior.

El text s’estructura en tres capítols: el primer defineix els nivells pels quals es poden sol·licitar ajuts: maternal, primera i segona ensenyança, batxillerat, formació professional no superior i ensenyament superior. El segon defineix els tipus de beques i els criteris i barems d’aplicació i el tercer els procediments de revisió, resolució i comprovació.

La futura llei manté el Premi Nacional a l’Estudi en aquest marc legislatiu, tot i no tractar-se d’un ajut de caire socioeconòmic sinó d’un premi a l’excel·lència i l’amplia als estudis de batxillerat professional de cadascun dels sistemes educatius presents a Andorra. Pel que fa als ajuts a l’estudi de l’ensenyament superior preveu un període de residència mínim de tres anys consecutius per poder obtenir un ajut.

El projecte de llei també preveu el desenvolupament reglamentari a fi de que el marc regulador d’aquesta llei sigui més àgil i eficient.

Tant les beques d’educació com les d’ensenyament superior han estat objecte d’un increment de dotació en els darrers anys. Així les d’educació han patit un increment del 12% el curs 2012-2013 respecte el curs 2010-2011 passant dels 1.196.678 euros als 1.339.681 euros. Un increment encara més elevat han viscut les beques d’ensenyament superior que han pujat en el mateix període de temps un 24 per cent des dels 971.523 als 1.079.901 euros.

El Govern té una previsió d’augment d’aproximadament 600.000 euros, uns càlculs efectuats en funció dels barems i els imports dels ajuts vigents per a les beques d’ensenyament superior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada