El Sindicat de la Policia d’Andorra (SIPA) ha elegit aquest dijous una nova junta encapçalada per Carles Joan i Josep Uceta com a president i vicepresident, Marc Atalaya com a secretari, Mònica Fernàndez de tresorera i Èric Alguacil, Yolanda Alcaide i Roger Pagès de vocals. El nou president ha mostrat la seva voluntat de tirar endavant els temes importants que hi ha sobre la taula, amb el de la reforma de les jubilacions com a principal, i ha afegit que arribaran a la Justícia ‘si no tenim altre remei per defensar els nostres drets’. Joan també ha indicat que s’han presentat per evitar que la convocatòria quedés deserta i es perdessin els diners del sindicat.

A la votació de la nova llista han participat 34 afiliats del total de 112, i ha estat elegida per 29 vots a favor i 5 en blanc. El nou president ha atribuït la baixa participació al fet que només hi hagués una llista, i l’ha considerat ‘raonable’.

La nova junta ha explicat que seguiran una línia continuista en relació als anteriors responsables, per seguir defensant els drets dels afiliats i dels treballadors en general sobretot en la qüestió de la reforma dels complements de jubilació. En aquesta qüestió, el nou president ha assenyalat que la voluntat és defensar els drets ‘que creiem que tenim adquirits per llei de fa molt de temps’, i ha afegit que ‘no és que vulguem arribar a la Justícia, però si no tenim altre remei hi haurem d’anar per defensar els nostres drets’.

Pel que fa als darrers esdeveniments que ha viscut el Cos de Policia amb la destitució i posterior declaració davant la batlle de la seva direcció, Joan ha indicat que és un tema que no poden entrar a debatre, ja que ha de ser la Justícia la que si troba algun indici de delicte actuï en conseqüència o no. També ha valorat positivament la tasca de l’anterior junta del SIPA, ja que si bé van tenir les seves discrepàncies que van portar a Joan a sortir-ne, valora la tasca perquè sap que és una feina molt ingrata.

El fins ara portaveu del SIPA, Joan Comella, ha encoratjat la nova junta a continuar amb la labor del sindicat, i els ha qualificat de ‘valents’ pel fet d’haver-se presentat tot i saber que és una tasca molt ingrata, i ha desitjat que no hagin de passar per les ‘crítiques i lapidacions’ per les que ell ha hagut de passar.

Comella ha demanat disculpes ‘per haver comès segurament algun error’, i ha assegurat que ‘no és fàcil fer manifestacions públiques però sempre he intentat que les posicions fossin el màxim de consensuades’. Pel que fa a les inculpacions de l’anterior direcció de la Policia, Comella ha demanat que des del sindicat es defensi al màxim la presumpció d’innocència i que ‘el que tingui responsabilitats penals que les pagui, però en el moment que pertoqui’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada