La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i la presidenta de la Fundació Julià Reig, Déborah Ribas, han inaugurat aquest dimecres l’exposició #SOM BIODIVERSITAT, que es podrà visitar al Museu del Tabac fins el 20 de gener del 2019.

L’exposició està organitzada pel Museu del Tabac i el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i patrocinada per la Fundació Reig, i s’emmarca en la celebració dels 25 anys del Conveni sobre la diversitat biològica. A més, la mostra dona compliment a les recomanacions del Conveni de divulgar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de conservar la biodiversitat i els seus elements constitutius i garantir-ne un ús sostenible.

L’exposició tracta de manera molt visual en què consisteix la biodiversitat, amb exemples del planeta i d’Andorra. Escenifica la importància de la biodiversitat en el dia a dia, ja que una gran part dels productes que s’utilitzen depenen de la riquesa de la biodiversitat: els aliments, els medicaments, els tèxtils com la llana, la seda o el cotó, la fusta, i molts d’altres.

A més, la mostra dedica un ampli apartat als serveis ecosistèmics que aporta la biodiversitat en forma d’aigua neta, d’aire de qualitat, de conservació dels sòls i de control de les plagues, entre altres.
Finalment, es posen en relleu els principals perills als quals s’enfronta la biodiversitat, però també es presenten els mitjans que existeixen avui en dia per fer-ne una gestió racional, tant a nivell mundial com a escala nacional.

Amb aquest projecte es repeteix la col·laboració del Ministeri de Medi Ambient amb el Museu del Tabac que ja van organitzar conjuntament l’exposició “Andorra, paisatges propers” per la divulgació del Conveni europeu del Paisatge i de la riquesa dels paisatges d’Andorra.

Avui dijous 18 d’octubre a les 16 h es realitzarà una visita guiada a l’exposició a càrrec de la comissària de l’exposició Natàlia Rovira.

L’aforament és limitat; per assistir-hi cal reservar prèviament al telèfon del Museu del Tabac: 741 545.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada