La nova executiva de DA fixa els objectius de treball per a aquest 2018

Els membres de la nova executiva de Demòcrates per Andorra elegida al darrer congrés extraordinari de la formació ha celebrat la primera reunió amb l’objectiu de fixar els eixos de treball d’aquest 2018 amb la clara voluntat de coordinar al màxim el treball que es desenvolupa a través de les diferents institucions per complir amb els objectius del calendari legislatiu previst abans de finalitzar la legislatura.

Un dels aspectes que ja s’ha començat a treballar és l’activació de la comissió electoral que determinarà el candidat a Cap de Govern que més consens pot generar entre el partit. La previsió és que aquest procés previ pugui culminar dins el primer trimestre del 2018. En paral·lel, Demòcrates per Andorra ha iniciat el treball per començar a definir els principals objectius del programa electoral.

El secretari general de Demòcrates, Esteve Vidal, ha avançat que una de les fites concretes serà treballar en l’acompliment de les recomanacions del Consell d’Europa en l’objectiu de situar el salari mínim al 60% del salari mitjà del país, ‘un objectiu ambiciós però que creiem que cal abordar decididament’. Aquesta mesura, juntament amb les que acabin definint el projecte econòmic de futur, persegueix l’objectiu de traslladar la recuperació econòmica al dia a dia de les famílies i tindrà un pes fonamental al nou programa electoral, tal com ha avançat el secretari general.

La comissió executiva ha plantejat també un mecanisme de treball que permeti el partit rebre directament els inputs de l’acció de govern i del treball al Consell General amb la finalitat de contribuir al treball legislatiu i a explicar a la ciutadania les millores que implicaran.

En aquesta primera reunió de l’executiva, s’ha comptat amb la presència del cap de Govern, Antoni Martí, qui, juntament amb la ministra Eva Descarrega, han exposat els principals projectes de l’executiu pels propers mesos. Un dels textos que s’han analitzat i valorat ha estat el Projecte de Llei de la Funció Pública, que aquest mateix dimecres ha aprovat el Consell de Ministres, juntament amb aspectes de la Reforma Sanitària, que ja s’està implementant, i del

Codi de Relacions Laborals, actualment el tràmit parlamentari

En relació a la Llei de la Funció Pública, el secretari general Esteve Vidal ha posat en valor l’exemplaritat del cos de funcionaris amb què compta l’administració i ha afirmat que objectivament, el Projecte de llei comporta unes millores objectives pels funcionaris’. Ha destacat els avenços en matèria de carrera professional i de meritocràcia: ‘és un bon text perquè incentiva la formació i a la llarga es veurà que és un avenç important’. Pel que fa al procediment adoptat en el llarg procés de treball del text, el secretari general demòcrata ha recordat que ‘no estem parlant d’un escenari de negociació sinó consultiu i tot i així el Govern ha anat més enllà i l’ha fet servir com a espai de trobada amb els sindicats incorporant algunes de les seves reivindicacions’.