La nova estació meteorològica de l’aeroport estarà a punt al maig

aeroportEl director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha visitat aquest dijous l’Aeroport Andorra-la Seu per supervisar les obres de construcció de la nova estació meteorològica de la pista. Alhora, Puig ha mostrat el projecte als representants dels dos municipis que alberguen la instal·lació.

Oriol Puig preveu que el sistema de sensors estigui a punt a mitjan maig. El responsable de l’SMC ha explicat que els treballs ja estan força avançats i que permetran dotar l’aeroport de l’Alt Urgell d’un sistema avançat d’informació meteorològica.

Puig ha detallat que aquest és un equipament necessari per als pilots d’aeronaus comercials per conèixer els condicionants del temps en els enlairaments i aterratges, especialment en una zona amb clima de muntanya com és el Pirineu.

A la visita hi han assistit, entre d’altres, l’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, i el tinent d’alcalde de Montferrer i Castellbò, Albert Marquet. Capdevila ha valorat positivament que es tingui en compte els municipis on es troba ubicada la infraestructura.

L’inici de vols comercials a l’aeroport està previst per aquest estiu vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.