La nova edició del Parlem de Natura de l’Alt Urgell se centra en la muntanya d’Alinyà

La proposta divulgativa Parlem de Natura de l’Alt Urgell que organitza l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell per aquest mes d’abril la protagonitzarà la muntanya d’Alinyà, amb dues xerrades, un taller infantil i una sortida. Totes aquestes activitats aniran a càrrec de Jordi Dalmau, d’Aubèrria.

Aquest cicle s’iniciarà aquest dijous, 7 d’abril, a les vuit del vespre, amb la xerrada titulada ‘Els valors naturals de la muntanya d’Alinyà’. En aquesta xerrada s’explicarà que aquesta muntanya, situada al cor del Prepirineu, en poc més de 10 quilòmetres es pot anar dels 650 als 2.300 metres d’altitud, i compta amb una gran diversitat d’hàbitats i espècies.

El Parlem de Natura de l’Alt Urgell seguirà amb una altra xerrada que tindrà lloc el dijous, 14 d’abril, també a les vuit del vespre, per parlar-nos dels ocells carronyaires: els voltors de Catalunya. En aquesta sessió s’explicarà que les parets calcàries de la vall d’Alinyà són refugi i niu de grans rapinyaires. Aquest és gairebé l’únic lloc on es poden observar bé les 4 espècies de voltors d’Europa.

Per dissabte, 16 d’abril, a les cinc de la tarda, hi ha organitzat un taller infantil on els nens i nenes descobriran com són els grans rapinyaires d’Alinyà. Coneixeran un crani i unes plomes de voltor.

Menjant amb voltors i visita a l’Aiguaneix

El colofó del Parlem de Natura dedicat a a la muntanya d’Alinyà serà una sortida a aquesta vall de l’Alt Urgell el diumenge, 24 d’abril, que s’iniciarà a les deu del matí.

L’excursió combinarà una descoberta d’alguns dels tresors de la Muntanya d’Alinyà, amb l’observació de dotzenes de voltors al matí i una caminada fins a la pintoresca font de l’Aiguaneix a la tarda.

Aquesta excursió ocuparà tot el dia, i es farà en cotxes particulars dels participants. És apta per a famílies amb infants.

Inscripcions gratuïtes

Val dir que totes les activitats del Parlem de Natura són gratuïtes. Per participar-hi a cadascuna d’elles cal fer inscripció prèvia a l’Espai Ermengol (973 35 30 57). Les places són limitades.

1 comentari

  1. Amb semble una magnífica idea, la montanya d Alinya, mereix se coneguda, es molt bonica….Felicitats a “Parlem de Natura”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.