El cost del transport escolar per al curs 2013-2014 —de setembre 2013 a juny 2014— serà de 2.603.504 euros. Aquest cost suposa un estalvi de 287.509 euros (-11,04%) respecte el curs 2012-2013, en que el transport escolar va suposar un total de 2.891.013 euros.

El Govern, en la darrera sessió del consell de ministres, va adjudicar l’import que correspondrà a cadascuna de les catorze companyies que ja presten el servei. El Ministeri d’Educació i Joventut ja havia adjudicat durant l’estiu la contractació dels vehicles de transport públic de passatgers per carretera necessaris.

Els criteris d’adjudicació establerts al plec de bases del concurs incloïen, més enllà de l’oferta econòmica, aspectes relatius a la seguretat dels vehicles i a la capacitat logística i organitzativa de les companyies de transport per oferir un servei de qualitat.

Les empreses del sector que es van presentar al concurs han fet un esforç per oferir uns preus més ajustats i, alhora, presentar la flota de vehicles més nova i millor equipada. Les noves condicions dels contractes per aquest curs acadèmic suposen una rebaixa dels costos respecte el període anterior sense que això repercuteixi en la qualitat del servei.

D’altra banda, el nombre d’autobusos assignats es manté estable: 53 al matí i 60 a la tarda, un autobús menys respecte el curs passat. Actualment, hi ha 1.950 carnets de transport escolar emesos, una trentena menys que en el tancament del curs passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada