La nova comissió negociadora de la UE visita Andorra

El recentment nomenat ambaixador de la UE a Andorra, Didier Lenoir, acompanyat per la nova negociadora adjunta, Clara Ganslandt, visiten per primer cop Andorra per trobar-se amb els representants institucionals, econòmics i socials per intercanviar i apropar-se a la realitat del país. Lenoir presentarà les cartes credencials com a ambaixador davant del copríncep episcopal.

En l’agenda de la delegació de la nova comissió negociadora de la UE, es preveuen, durant la jornada de demà i de divendres, reunions i trobades amb el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la ministra d’Exteriors, Maria Ubach i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, així com amb altres responsables del Govern. La delegació de la Unió Europea també podrà trobar-se amb representants del sector econòmic, Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Confederació Empresarial Andorrana, Empresa Familiar Andorrana i el Consell dels Col·legis Professionals d’Andorra, així com amb els sindicats. Ganslandt i Lenoir es reuniran també amb les màximes autoritats del Consell General i amb els presidents dels grups parlamentaris.

D’aquesta manera, la delegació negociadora visita de manera oficial i per primer cop el Principat, tal com ja van fer els seus predecessors, per tal de conèixer de primera mà les particularitats, i per valorar la realitat del país.