La nostra actitud és un reflex del nostre ambient

Omar El Bachiri
Omar El Bachiri. Psicòleg

És inevitable, la nostra manera de ser és la suma de les 5 persones amb les que més interactuem durant el mes. Som la seva mitjana, aleshores, depenent de com interpretin la vida, nosaltres també ho farem. Aquesta suma es calcula de la següent manera: la família compta com una unitat, la feina es divideix en dues unitats diferents i els amics i coneguts en dues més. Aleshores, segons la importància que li donem a l’opinió d’aquestes persones, nosaltres pensarem i actuarem de la mateixa manera. Ens adjudicarem les seves pors o alegries i inevitablement, també adaptarem el nostre focus d’atenció a les seves crítiques i/o comentaris.

És a dir, serem optimistes o negatius envers la vida i, malauradament, quedarem condicionats per les emocions i sentiments apareguts en la nostra ment, donant com a resultat la felicitat o la melancolia. Aleshores, es tracta de saber quin estil de vida volem, si un amb majoria d’alegries o de desgràcies i a partir d’aquí valorar per nosaltres mateixos les situacions que van apareixent. La vida és un seguit de situacions i la nostra actitud és l’encarregada de fer les interpretacions. De valorar-les com a positives, negatives o neutres i després les interpretarà com a lliçons o càstigs, és a dir, les situacions són inevitables però, la seva interpretació és personal.

Una persona sorda o cega no percebrà igual els llampecs i trons d’una tempesta, tot i estar presents en el mateix lloc. Amb aquest exemple vull fer entendre que depenent del nostre entorn centrarem l’atenció en un lloc o en un altre. Si la mitjana de les nostres converses giren en torn els problemes i les mancances socials i/o personals, indubtablement, interpretarem la situació com a dolenta, en canvi, si ho fem entorn les virtuts i els avantatges, la percepció gira 180 graus. La qüestió és saber com volem viure i a partir d’aquí escollir a qui escoltar i donar credibilitat a les seves paraules, es tracta de ser coherents amb la decisió presa.


També podeu seguir-me a https://www.facebook.com/elbachirri

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES