La nit de dissabte a diumenge tindrà lloc el canvi a l’horari d’estiu

Aquest cap de setmana es realitzarà el canvi a l’horari d’estiu. Així doncs, la nit de dissabte a diumenge caldrà avançar una hora els rellotges. A les 2.00 hores del diumenge 30 de març seran les 3.00 hores.

Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2019, és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món.
L’objectiu del canvi horari és l’adaptació de l’horari a la llum del dia, de manera que es maximitzi l’aprofitament del Sol com a font lumínica. La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia i es va optar per avançar una hora el rellotge els mesos d’estiu per tal de no desaprofitar les hores de sol del matí i així reduir la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial.
La millora de les tecnologies d’il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha mitigat l’impacte del canvi d’hora sobre el consum d’energia. Tanmateix, l’aprofitament de l’energia del Sol com a mesura d’estalvi i eficiència energètica presenta encara un gran potencial de creixement a través de solucions com l’autoconsum fotovoltaic.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES