La nevada puja de cota a Catalunya però persisteix al Pirineu

La cota de neu ha començat a pujar aquest dimecres al vespre, però l’extensa nevada de les darreres hores arreu de Catalunya encara persisteix al Pirineu. A la Seu d’Urgell, per exemple, la precipitació sòlida es reactivava aquest vespre després d’una breu treva.

Des del Servei Català de Trànsit han recordat que a aquesta hora (20.00) encara hi ha prop d’una cinquantena de carreteres on és obligatori l’ús de cadenes. Al migdia, la xifra s’apropava al centenar, sense comptar desenes de vies locals, cosa que confirmava la nevada com la més gran dels darrers anys a Catalunya pel que fa a extensió territorial.

Només pel que fa a l’Alt Pirineu, són necessaris els equipaments especials en vies com ara l’N-260, tant al port del Cantó (en un tram de 19 km) com a la collada de Toses i al port de Perves. També hi ha afectacions a la C-563 entre Tuixent i Gósol, la C-462 en tot el tram entre la Seu i Sant Llorenç de Morunys (68 km), l’L-511 al port de Bóixols i fins a Abella de la Conca (40 km), l’N-230 entre el Pont de Suert i Vielha (54 km), i la C-28 al port de la Bonaigua.

De fet, la Diputació de Lleida ha informat que aquesta tarda era necessari l’ús de cadenes a bona part de les vies i camins locals que gestiona a la demarcació.

Les brigades municipals de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja han iniciat al matí les tasques de retirada de neu, que es preveu que continuïn les properes hores. L’objectiu és deixar els carrers en condicions abans de la nit, quan hi ha possibilitat de glaçades. Els treballs han prioritzat els carrers i voreres que porten fins als serveis bàsics com ara escoles, centres de salut i edificis administratius, entre d’altres.

Des del consistori, tal com és tradicional en aquests casos, han demanat la col·laboració veïnal tot recordant el deure ciutadà de netejar el tram de vorera corresponent de cada casa o bloc de pisos, per tal de facilitar la circulació a peu per la ciutat, especialment per a la gent gran.

A Andorra, aquest vespre es mantenia l’obligació d’equipaments especials a totes les carreteres del país, des de la mateixa frontera del riu Runer, segons ha informat l’Agència de Mobilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.