La nevada de les darreres hores deixa entre 40 i 50 centímetres de neu a les cotes altes

andorra-vella Les cotes altes ja acumulen entre 40 i 50 centímetres de neu després de l’episodi de neu i vent de les darreres hores. Així ho ha informat Protecció Civil en una nota en què també assenyala que encara s’espera més neu fins aquest dimecres al migdia, amb precipitacions continuades, amb límit pluja neu que se situarà a la tarda al voltant dels 1.000 metres. Els accessos a França continuen tancats pel risc associat a les precipitacions sumades a les fortes ràfegues de vent.

Protecció Civil ha informat que s’esperen cap al nord entre 30 i 40 centímetres de neu nova, mentre que cap al sud del país es calcula que la neu nova acumulada pugui situar-se entre els 10 i els 20 centímetres.

Aquest dilluns al vespre es va tancar la carretera d’Arcalís per motius de seguretat i per garantir el treball dels diferents efectius desplaçats a la zona. La zona d’accés a Arcalís ha estat objecte aquest dimarts al matí a les 7.30 de tirs preventius per fer baixar les allaus. La carretera d’accés continua tancada durant aquest dimarts al matí.

El COEX també ha actuat aquest dimarts a les 8.30 hores a la carretera de Soldeu, igualment amb tirs preventius per garantir les condicions de seguretat, mentre que hores d’ara el Port d’Envalira continua tancat per les precipitacions i, especialment, pel fort vent que s’està manifestant amb ràfegues superiors als 90 km/hora. Durant el matí d’aquest dimarts, també es realitzaran tirs preventius per fer baixar les allaus a la zona de les Fonts d’Arinsal.