La nevada d’aquest divendres deixa 50 centímetres a 2.500 metres i tornarà diumenge

nevada-escaldesLa nevada que va començar aquest divendres i ha continuat fins la matinada d’aquest dissabte ha deixat uns 50 centímetres de neu a 2.500 metres i prop de 30 centímetres a 1.400. Tot i així, com ha explicat el director de Protecció Civil, Francesc Areny, la pujada de temperatures d’aquest dissabte i el sol dels darrers dies ha fet que la neu s’hagi fos ràpidament i s’hagin detectat pocs problemes a la carretera. El temps donarà una treva fins aquest diumenge a la matinada quan, com ha informat Areny, tornaran a caure precipitacions baixant des dels 1.900 als 1.100 metres però amb menor intensitat que aquest divendres.

El Servei de Meteorologia havia anunciat uns 40 centímetres de neu i finalment aquest dissabte s’han registrat 50 centímetres acumulats a 2.500 metres i 30 centímetres a 1.400. Encara que ha estat una nevada important, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha indicat que ha comportat pocs problemes a la carretera ja que les temperatures han pujat i s’ha fos la neu ràpidament. Així, ha apuntat, aquest dissabte al migdia ja no eren necessaris equipaments especials al Principat.

El temps es mantindrà més suau aquest dissabte i diumenge, quan, cap al final del dia s’anirà cobrint el cel i la nit de diumenge a dilluns s’esperen noves nevades, no tan intenses com les d’aquest divendres. Segons Areny, les precipitacions aniran baixant dels 1.900 fins als 1.100 metres.

La quantitat de neu acumulada ha fet que calgués fer tirs d’allaus des de les sis del matí d’aquest dissabte, tant a les estacions d’esquí com a les carreteres. El risc d’allaus, ha recordat el responsable de Protecció Civil, es manté en el nivell 4 tant aquest dissabte com diumenge el que vol dir que es recomana evitar les zones no senyalitzades i fora pistes. El principal perill, ha assenyalat, és la ruptura de plaques que poden caure per la neu acumulada i el vent.

De fet, aquest dissabte al matí els bombers han hagut d’evacuar una esquiadora a la zona d’Arcalís en veure’s atrapada per un allau fora de les pistes senyalitzades. La noia ha estat traslladada a l’hospital encara que els bombers han informat que ha resultat ferida de poca consideració.