La nectarina, una fruita saborosa i refrescant

La nectarina és una variant genètica del préssec, que sorgeix de la combinació amb la pruna. El tamany de la nectarina sol ser una mica més petit que el del préssec de pell llisa i amb un gust més intens que el del préssec, generalment.

Es tacta d’una fruita amb un alt contingut en aigua i en hidrats de carboni. També destaca en la seva composició la vitamina C, la provitamina A i la B3. Pel que fa als minerals, té nivells destacables de potassi, magnesi i fòsfor.

Per les seves característiques, especialment per l’alt contingut en aigua, en potassi i en magnesi, la nectarina ajuda els ronyons a filtrar i a eliminar líquids.

Energèticament, les nectarines contenen 66 calories als 100 grams. Els greixos són pràcticament imperceptibles. És, a més d’una fruita refrescant, una fruita poc calòrica.

També, per la quantitat de fibra contribueix a regular el trànst intestinal. Si la fruita es consumeix amb pell, l’aportació de fibra és encara més interessant.

A banda, per la quantitat vitamínica que aporta aquesta fruita, el seu consum és beneficiós per tal d’enfortir el sistema immunitari.

També resulta ser un bon estimulant de la gana, precisament pels àcids frutals que conté.

El color ataronjat de la polpa és una mostra que conté betacarotè, una substància antioxidant que el nostre organisme transforma en vitamina A, beneficiosa per tal d’evitar l’oxidació del nostre organisme. Com passa amb totes les fruites que es poden menjar amb pell, el millor serà rentar-la a consciència.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES