La música dels fills de Bach arriba demà al Festival internacional d’orgue

Miguel Ángel García, professor d’orgue del Conservatori Professional Cristóbal de Morales i organista titular de l’església parroquial de San Lorenzo de Sevilla protagonitza el segon concert del Festival internacional d’orgue.

Aquest concert porta per títol Els fills de J. S. Bach: Wilhelm Friedemann Bach i Carl Philipp Emanuel Bach i tindrà lloc a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana el dissabte 11 d’agost, a les 21.30 h. El concert és gratuït, amb col·lecta a benefici de l’Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell.

PROGRAMA

Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784)

Quatre corals i tres fugues per a orgue

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)

Preludi en re major. Sonata en re major. Adagio en re menor. Fantasia i fuga en do menor

El programa del concert d’aquesta nit és un agradable passeig per la millor música per a orgue escrita per dos germans i, també, dos grans compositors: Wilhelm Friedemann Bach i Carl Philipp Emanuel Bach, els dos fills grans dels quatre que es van dedicar professionalment a la música del sempre admirat Johann Sebastian Bach (1685-1750).

L’obra organística dels seus dos fills ha estat cridada, amb el pas del temps, a ocupar un lloc destacable en el repertori dels organistes, per dos motius principals: el primer, per la seva bella i inspirada factura, i el segon, per la seva sòlida construcció, que moltes vegades frega la genialitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.