orquestraL’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) en el seu format ONCA Cambra i l’Ensemble Choral de l’Ariège han ofert aquest diumenge un concert al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany organitzat per l’Ambaixada de França. El concert, dedicat a Händel, però també amb peces de Bach i Fauré, ha sigut d’entrada lliure i vora 200 persones han gaudit del so potent del nombrós cor francès i l’orquestra andorrana.

Si el 2 i el 3 de juliol l’ONCA Cambra va ser present a les esglésies de Foix i Mirepoix, per acompanyar l’Ensemble Choral de l’Ariège, aquest diumenge ha estat el grup de l’Arieja el que ha visitat el Prat del Roure en un concert transfronterer titulat ‘Música Sense Fronteres’. La proposta de la Fundació ONCA, que té com a patrons la Fundació Crèdit Andorrà i el Govern d’Andorra, i de l’Ambaixada de França, ha aplegat desenes de persones a l’auditori escaldenc.

El programa ha estat centrat en la figura del músic alemany Händel, amb obres com el Messies, o l’Himne de la Coronació núm.2. No obstant això, les veus del gran cor i les cordes de l’ONCA han ressonat a l’auditori també amb el Concert per a violí i orquestra núm. 2, en mi major, BWV 1042, i amb dues obres de Fauré, un autor nascut a Pàmies el 1848, que ha estat escollit per celebrar la germanor entre Andorra i l’Arieja.

L’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, ha vibrat com la resta de l’auditori amb les obres escollides. Els conjunts han estat dirigits per Dominique J. Gretillat i, com és habitual en l’ONCA, Gerard Claret, el seu director artístic, ha sigut el concertino.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada