La motivació i el plaer de gaudir dels assoliments

Omar El Bachiri
Omar El Bachiri. Psicòleg

És una cosa que està bastant clara, la motivació es l’energia què ens mou per a intentar aconseguir els nostres objectius personals. Sense ella és com estar morts, no hi trobem cap al·licient i ens movem per simple inèrcia, pel fet de no estar quiets. Ara, la qüestió radica en gaudir dels assoliments, de valorar l’esforç invertit en aconseguir els objectius, com per exemple obtenir el carnet de conduir, aprovar un examen acadèmic, un edicte, sortir d’una relació sentimental tòxica, canviar de vehicle, etc. Situacions carregades de nervis i emocions que en el seu moment ens van provocar sentiments oposats, però que eren necessàries per al nostre benestar.

Vam poder afrontar-les perquè estàvem il·lusionats (motivats) per a fer el canvi, però, malauradament, moltes vegades la gent se n’oblida de l’esforç invertit i acaba infravalorant-les. Amb això vull dir que la felicitat no radica en en el fet d’aconseguir els objectius, sinó, en gaudir d’ells. No serveix de gran cosa haver estalviat tota la vida per a la jubilació i una vegada hi arribem no gaudim d’ells. Tampoc té molt de sentit invertir temps en la conquista amorosa i una vegada estem en parella, la descuidem i, així, amb qualsevol exemple que pugui escriure. La qüestió es mantenir-se motivats per a no caure en la rutina guiada per la inèrcia, perquè una rutina és essencial si volem no decaure en l’intent, però aquesta ha de ser flexible i adaptar-se a les noves circumstàncies.

Aleshores, per a no oblidar-nos de l’esforç hem d’adquirir una actitud proactiva i celebrar-ho a diari i la manera més senzilla de fer-ho es somrient més sovint. No estic dient d’anar tot el dia amb el somriure en la cara, però sí de reflectir-ho amb la nostra conducta no verbal i els comentaris sobre la vida. Per tant, abans de reaccionar amb negativitat en front una circumstància no vital, és millor recordar que hem aconseguit les coses que ens hem proposat, amb això veurem que tenim les capacitats per a superar els moments difícils, que som proactius.També podeu seguir-me a https://www.facebook.com/elbachirri

TOTES LES NOTÍCIES