La Mostra gastronòmica es planteja fer dos concursos l’any vinent com a incentiu per als restauradors

La 22a Mostra gastronòmica d’Andorra a Ordino tindrà lloc aquest diumenge i comptarà amb la participació de 18 establiments de restauració del país que oferiran uns 36 plats. Tots ells portaran una mostra del seu ‘producte estrella’ per ‘donar-se a conèixer el millor possible’, segons ha afirmat el conseller de Turisme d’Ordino, Bartumeu Gabriel, durant la presentació de la present edició. Després de la mostra, ha indicat, els restaurants reconeixen que tenen nous clients i molts d’ells demanen el plat que han tastat durant aquest esdeveniment. De cara a l’any vinent, el Comú es planteja algunes millores com pot ser l’organització de dos concursos per incentivar als restauradors i ‘agrair que vinguin a promocionar la cuina del país’, ha informat Gabriel.

Un total de 18 restaurants participaran en la 22a edició de la Mostra gastronòmica d’Andorra que tindrà lloc a Ordino Studios aquest diumenge. És un establiment menys que l’any passat, segons ha explicat el conseller de Turisme de la parròquia, Bartumeu Gabriel, però el 90% dels participants són repetidors.

D’una banda, la mostra permet als restauradors presentar els seus ‘productes estrella’ i les seves novetats. De l’altra, els visitants poden gaudir dels diferents tipus de cuina i de plats que s’ofereixen, tastant fins a 36 plats diferents en un dinar, ha indicat Gabriel.

L’entrada té un preu de 32 euros si es compra anticipadament a l’Oficina de turisme d’Ordino i de 38 euros si es fa el mateix dia abans del dinar. Els nens entre 4 i 12 anys poden gaudir de l’àpat per 20 euros.

Segons ha informat el conseller de Turisme, després de la Mostra els restauradors reconeixen acollir nous clients que demanen sovint el plat que han provat durant l’esdeveniment.

Per continuar incentivant la participació dels restauradors i ‘donar un al·licient més’ als visitants s’estan estudiant algunes millores per a la propera edició. Una d’elles seria l’organització d’un concurs que reconegui el plat que més ha agradat al públic pel seu gust, la seva presentació, etc. La segona podria ser un concurs d’estands que valori la decoració de cada establiment. ‘Buscarem una fórmula per reconèixer el gran esforç dels restauradors per venir i participar’, ha dit Gabriel. ‘Volem agrair que vinguin a promocionar la cuina del país’, ha afegit.

TOTES LES NOTÍCIES