cinema

La 7a edició de la Mòstra de Cinèma Occitan va arribar a Barcelona aquest dijous, a l’Aula Capella de la Universitat de Barcelona. En aquesta primera sessió es va projectar el film Frédéric Mistral, d’Alaing Glasberg (2004), amb motiu de la commemoració del centenari de la mort del Premi Nobel occità. El cicle continuarà els dies 24 d’octubre; 6 i 26 de novembre i el 4 de desembre amb projeccions a l’Aula Capella de la Universitat de Barcelona, al CAOC Hotel d’Entitats, i a la Filmoteca de Catalunya.

La Mòstra de Cinèma Occitan, organitzada per la Direcció General de Política del Departament de Cultura, té com a objectiu promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica. En l’organització hi col·laboren també institucions i empreses catalanes i occitanes que en faciliten la presència a diferents indrets del territori català i occità.

La Mòstra de Cinèma Occitan configura any rere any una programació que ofereix una visió panoràmica de la llengua occitana i de les seves modalitats que van del gascó al vivaro-alpí, passant pel llenguadocià, el llemosí, el provençal o l’alvernès, a través de creacions audiovisuals. Quant als gèneres, hi predomina el documental, entre d’altres formes d’expressió cinematogràfica.

La Mòstra es va inaugurar a Lleida el passat 15 de juny. En aquesta edició s’ha ampliat substancial del nombre de localitats d’exhibició que passa de 19 a 31 i una àmplia presència arreu del territori.

Per Direcció General de Política Lingüística / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada