Després de passar per diverses sales i galeries d’arreu del món, Arranz-Bravo arriba a l’Artalroc a partir del dimarts 28 de març amb una selecció de la seva obra més recent que recull l’exposició “Arranz-Bravo. New Man”.

La mostra acullirà una vintena de peces, entre olis, dibuixos i escultures on es podran veure les seves darreres experimentacions. Durant l’acte, Arranz-Bravo realitzarà una performance en directe que permetrà als assistents veure treballar en gran format el famós artista neofiguratiu.

La seva obra intenta representar l’home actual amb els seus problemes, les seves pors, la seva solitud, les seves angoixes i les seves repressions. Iniciada al 1966, la seva llarga trajectòria encara no s’ha aturat. Ha inaugurat exposicions antològiques al Museu d’Art Modern de Sao Paulo, al Palau Robert i al Saló del Tinell de Barcelona, al Paço Imperial de Rio de Janeiro, al Pavelló de Catalunya de l’Exposició Universal de Sevilla, a la Biennal de Venècia i, recentment, a l’Institut Cervantes de Moscou.

Arranz-Bravo també ha pintat diversos edificis, com ara la Fàbrica Tipel de Parets, ha fet diversos monuments públics, i s’ha ocupat de la direcció artística de pel·lícules i de l’edició de nombrosos llibres de bibliòfil. Ha rebut una gran quantitat de premis, entre els quals destaquen el de la II Biennal Internacional de l’Esport, el premi de figura de la Biennal Estrada Saladich, i el premi de dibuix Inglada-Guillot. És autor de peces escultòriques de marbre, bronze i ceràmica, alguna de les quals va presentar a la sala Gaspar de Barcelona el 1983.

La inauguració tindrà lloc el dimarts 28 de març a les 8 del vespre i la mostra es podrà veure fins al dia 28 de maig.

Al voltant d’aquesta exposició s’han organitzat un parell d’activitats relacionades:

“Descobrim la línia i el color amb el mètode automàtic”. Taller de creativitat per a infants a càrrec d’Helena Guàrdia.

22/04 – de 11 h a 13 h

Durant la primera part, els infants realitzaran una sèrie de dibuixos a partir del mètode automàtic per aproximar-se a la relació visceral que l’artista Arranz-Bravo té amb la seva obra. Mitjançant una introspecció pautada, s’hauran de deixar anar, escoltar i percebre el seu propi cos, i aprendran a entendre’l en termes de línia i forma. Experimenta

ran una manera de dibuixar allunyada de la còpia o representació tradicional i més propera a la representació mental i automàtica.

La segona part de l’activitat consistirà a treballar conjuntament en una sola obra de format gran. Encadenaran una selecció dels dibuixos fets a la primera part que es traduirà en termes de composició de línies i formes i, finalment, prendrà sentit amb el llenguatge del color.

“Vermut i art al Roc” amb Arranz-Bravo i Carme Tinturé

20/05 – 12 h

La segona edició dels “Vermut i art al Roc” tindrà com a convidats el mateix Arranz-Bravo i la galerista i gestora cultural andorrana Carme Tinturé. L’activitat permetrà als assistents apropar-se d’una manera informal i distesa a l’artista i la seva obra, mentre fan un vermut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada