La mongeta tendra, recomanada un cop per setmana

Pròpia de les regions temperades, tropicals i subtropicals, la mongeta tendra és un aliment molt interessant per a la nostra salut per les altes qualitats alimentàries. D’entrada, és un aliment que conté poques calories, unes 39 als 100 grams, i un alt percentatge en aigua, d’un 95%. Es tracta d’un producte molt diürètic, que contribueix a l’eliminació de líquids i n’evita la retenció. Aquesta característica ve reforçada per l’alta presència de potassi, que afavoreix aquest efecte diürètic. A la vegada, el potassi, juntament amb el magnesi, que també s’inclou d’entre els components de la mongeta tendra, intervenen en la disminució de la pressió arterial.

Destaca també de la mongeta tendra la presència en vitamina C, amb una quantitat equivalent al 20% de les quantitat diària recomanada. La vitamina C és un poderós antioxidant, que combat els radicals lliures i l’envelliment cel·lular i que protegeix el nostre organisme davant de les infeccions.

També cal destacar de la mongeta tendra, el contingut en vitamina A, en forma de betacarotè, un component rellevant en la bona salut de la pell i dels ulls.

Tant la vitamina A com la C també tenen un efecte positiu en el combat del colesterol.

Un altre dels components de la mongeta tendra és l’àcid fòlic. Concretament, aquesta verdura inclou una cinquena part de la quanttat diària recomanada d’aquest component recomanable especialment per les dones embarassades.

La mongeta tendra també conté un alt contingut en fibra. Aquest tipus de carbohidrat ajuda a millorar el trànsit intestinal, a la vegada que provoca sensació de sacietat i ajuda a netejar el nostre organisme.

Per totes aquestes qualitats, la mongeta tendra és un dels aliments importants de la nostra dieta i hauria de ser consumida un cop per setmana. Es tracta d’un aliment que sovint forma part de dietes d’aprimament, per les baixes calories, la presència de vitamines, minerals, fibra i aigua.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES